Sagene Avis

– Jeg føler butikken min passer inn her. Sagene er jo den grønne bydelen

GÅSUNGEN: Vivian Hartvigsen åpnet i mai butikken Gåsungen på Sagene. Her satses det på miljøvennlige bleier. Foto: Janina Lauritsen

- Dette er ingen ubetydelig innsats man gjør for miljøet, sier eier av butikken som satser på tøybleier.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2019 kl 10:22

SAGENE: I mai i år åpnet Vivian Hartvigsen Gåsungen, i Maridalsveien 122 på Sagene, en butikk som har et stort utvalg tøybleier.

Her er konseptet økologisk og holdtbart. Det er viktig å ha et sted å vise frem tøybleier, det er mange som har spørsmål om dem, sier Hartvigsen.

- Dette er en lettvint miljøinnsats. I løpet av en bleieperiode brukes det i gjennomsnitt 5000 engangsbleier, det blir mye søppel. Det fødes ca. 10.000 barn i året i Oslo. Da blir det 50 millioner engangsbleier, det er ingen ubetydelig innsats man gjør for miljøet, da.

TØYBLEIER: Ifølge Hartvigsen brukes det ca 5000 engangsbleier i løpet av en bleieperiode. Da kan man spare miljøet for en god del søppel ved å kjøpe tøybleier. Foto: Janina Lauritsen

- Fungerer bedre

Folk tenker gjerne at tøybleier er grisete, men Hartvigsen håper folk kan komme innom, så skal hun forklare. Da ser man at det ikke er så mystisk og uoverkommelig allikevel.


Hun arrangerer tøybleiekurs hver lørdag klokken 10.00. Da går de gjennom det grunnleggende, og hun håper dette vil få folk til å komme over terskelen. Men det er bare å komme innom og spørre i butikkens åpningstider også, påpeker Hartvigsen.

- Tøybleiene fungerer mye bedre, det er bedre strikker, ingen lekkasjer og de lukter mindre, sier en kunde som er innom på handletur.

Det blir jo slitasje på tøybleiene, siden de vaskes hyppig. Men det handler om kvaliteten, noen kan brukes til flere barn, mens andre kan bli utslitt etter én bleieperiode.

Småbarnsforeldre i Oslo kan også søke Oslo kommune om å få etterbetalt inntil 1000 kroner for kjøpte tøybleier, informerer hun.

UTSTYR: Butikken selger også mye utstyr og leker i økologiske materialer. Foto: Janina Lauritsen

Økologisk babyutstyr

Hartvigsen vil at Gåsungen skal være en butikk for alle som vil ha økologiske ting til barna, og ikke nødvendigvis tøybleier. Hun tilbyr også blant annet økologisk babyutstyr og dyner og leker i naturmaterialer. Det går mye av flasker, matbokser og leker laget uten plast.

- Jeg føler butikken min passer inn her. Sagene er jo den grønne bydelen.

Og det virker også som butikken blir satt pris på, ifølge butikkeieren.

- Folk sier det er fint å få tak i alternative produkter. Det er ikke mange som selger tøybleier, folk setter pris på å få komme og kjenne på dem. Jeg har hatt besøk av mange hyggelige folk som er fokusert på økologiske produkter og å støtte småbutikkene. Det er kjempekoselig!


GÅSUNGEN: Butikken ligger i Maridalsveien 122 Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...