ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Jeg føler butikken min passer inn her. Sagene er jo den grønne bydelen

GÅSUNGEN: Vivian Hartvigsen åpnet i mai butikken Gåsungen på Sagene. Her satses det på miljøvennlige bleier. Foto: Janina Lauritsen

- Dette er ingen ubetydelig innsats man gjør for miljøet, sier eier av butikken som satser på tøybleier.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2019 kl 10:22

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: I mai i år åpnet Vivian Hartvigsen Gåsungen, i Maridalsveien 122 på Sagene, en butikk som har et stort utvalg tøybleier.

Her er konseptet økologisk og holdtbart. Det er viktig å ha et sted å vise frem tøybleier, det er mange som har spørsmål om dem, sier Hartvigsen.

- Dette er en lettvint miljøinnsats. I løpet av en bleieperiode brukes det i gjennomsnitt 5000 engangsbleier, det blir mye søppel. Det fødes ca. 10.000 barn i året i Oslo. Da blir det 50 millioner engangsbleier, det er ingen ubetydelig innsats man gjør for miljøet, da.

TØYBLEIER: Ifølge Hartvigsen brukes det ca 5000 engangsbleier i løpet av en bleieperiode. Da kan man spare miljøet for en god del søppel ved å kjøpe tøybleier. Foto: Janina Lauritsen

- Fungerer bedre

Folk tenker gjerne at tøybleier er grisete, men Hartvigsen håper folk kan komme innom, så skal hun forklare. Da ser man at det ikke er så mystisk og uoverkommelig allikevel.

ANNONSE

Hun arrangerer tøybleiekurs hver lørdag klokken 10.00. Da går de gjennom det grunnleggende, og hun håper dette vil få folk til å komme over terskelen. Men det er bare å komme innom og spørre i butikkens åpningstider også, påpeker Hartvigsen.

- Tøybleiene fungerer mye bedre, det er bedre strikker, ingen lekkasjer og de lukter mindre, sier en kunde som er innom på handletur.

Det blir jo slitasje på tøybleiene, siden de vaskes hyppig. Men det handler om kvaliteten, noen kan brukes til flere barn, mens andre kan bli utslitt etter én bleieperiode.

Småbarnsforeldre i Oslo kan også søke Oslo kommune om å få etterbetalt inntil 1000 kroner for kjøpte tøybleier, informerer hun.

UTSTYR: Butikken selger også mye utstyr og leker i økologiske materialer. Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

Økologisk babyutstyr

Hartvigsen vil at Gåsungen skal være en butikk for alle som vil ha økologiske ting til barna, og ikke nødvendigvis tøybleier. Hun tilbyr også blant annet økologisk babyutstyr og dyner og leker i naturmaterialer. Det går mye av flasker, matbokser og leker laget uten plast.

- Jeg føler butikken min passer inn her. Sagene er jo den grønne bydelen.

Og det virker også som butikken blir satt pris på, ifølge butikkeieren.

- Folk sier det er fint å få tak i alternative produkter. Det er ikke mange som selger tøybleier, folk setter pris på å få komme og kjenne på dem. Jeg har hatt besøk av mange hyggelige folk som er fokusert på økologiske produkter og å støtte småbutikkene. Det er kjempekoselig!

ANNONSE

GÅSUNGEN: Butikken ligger i Maridalsveien 122 Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE