ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Jeg håper flere skoler lærer av Nordpolen og Bydel Sagene

Stille etter skoleslutt, men mye på gang ved Nordpolen skole. Foto: SAGENE AVIS

Sa leder av finanskomiteen, Frode Jacobsen (Ap) etter besøket. – En skole som gjenspeiler bydelen, en skikkelig herlig miks, sier rektor Silje Nilsen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2017 kl 11:25

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: – Vi har flere prosjekter i gang for å sikre at alle elevene fullfører skolegangen på en best mulig måte, her ved Nordpolen skole. Også i forhold til at de kan være best mulig rustet til å fortsette skolegang på videregående skole, sier rektor Silje Nilsen ved skolen.

Tidlig inn

– Det er så viktig å komme tidlig nok inn og forebygge, det er ofte mer vanskelig når skaden er gjort, legger hun til.

Samarbeidsprosjekter blant annet mellom skolen, bydelen, og ungdomstjenesten, og selvfølgelig også tett samarbeid med FAU - foreldrenes Arbeidsutvalg - om forebygging.

– Nordpolen er virkelig en skole som gjenspeiler Bydel Sagene, med barn med forskjellig familiebakgrunn og oppvekstsituasjon. En skikkelig herlig miks, og vi ser at barna og de unge omgås og har det fint sammen på tvers av oppvekst og familiebakgrunn. Vi er veldig fornøyd med sammensetningen av elever her ved skolen, understreker Nilsen.

Lært av andre

Hun forteller også at skolen og bydelsrepresentanter har besøkt skoler i andre byer i Europa, og lært om metoder og samarbeid, som nettopp skal forebygge og forhindre skolefrafall.

ANNONSE

Skolen og bydelen har også blitt tildelt midler til et EU-prosjekt, hvor vi skal jobbe med hvordan skolen og bydelen kan samarbeide om å forhindre frafall. Gjennom PACT - Partnerships achieving Tackling early School learning. Rektor forteller om flere millioner kroner, som nettopp skal styrke at flest mulig klarer å fullføre skolen, og rustet til å fortsette med en god start på videregående skole, som nevnt ovenfor.

Besøk fra Rådhuset

Og alt dette - og mer til - ble videreformidlet til Rådhuset i forrige uke. Da troppet nemlig blant annet både leder av Finanskomiteen og varaordføreren opp på Nordpolen skole, for å høre mer om skolens arbeid.

– Vi hadde et fint besøk på Nordpolen skole. Vi ble ta i mot i skoleporten av representanter fra elevrådet som ønsket oss velkommen. De var i vinter på besøk hos Kamzy på Rådhuset og snakket om demokrati med varaordføreren. Elevene viste oss også bilder fra besøket, forteller leder av bystyrets finanskomité, Frode Jacobsen (Ap).

Styrker utdanningsløpet

Jacobsen fortsetter:

– I møtet med skolens ledelse ble vi presentert for skolens arbeid med å bidra til at flere av de som går på skolen skal fullføre og bestå utdanning eller fagopplæring. Jeg synes skolen her jobber tett sammen med bydelen, barnevern, NAV, politi og en rekke andre aktører målrettet for å hindre drop-outs og de sosiale og økonomiske konsekvenser som følger med manglende skolegang.

ANNONSE

– Her er ikke skolen alene om ansvaret, det handler om å styrke utdanningsløpet, styrke hjemmefronten og styrke nærmiljøet for å takle vanskelige forhold som hindrer optimale læringsvilkår så tidlig som mulig, oppsummerer Jacobsen etter besøket og befaringen.

Look to Nordpolen

Han håper flere kan lære av Nordpolen.

– Jeg er sikker på at dette er en riktig måte å jobbe på og håper flere skoler og
bydeler kan lære av arbeidet som bydel Sagene og Nordpolen skole gjør på dette området.

Nordpolen skole

Nordpolen skole startet opp i nyoppussede lokaler august 2012. Skolen, tidligere kjent som Sandaker skole, har tidligere vært ungdomsskolen og videregående skole, men er gjort om til en barne- og ungdomsskole (1.-10.) Skolen har plass til 840 elever, hvorav 30 elever skal gå i mottaksklasser og 8 elever i skolens byomfattende spesialgruppe for elever med autisme. I tilknytning til skolen ligger det også en barnehage.

Kilde: Nordpolen skole

ANNONSE

LES OGSÅ:

Nå har naboene og HvaSkjer hatt møte

Venstre raser over falske valgbrosjyrer

LES OGSÅ: Fra industri til mange nye leiligheter i Sandakerveien

Forslaget ligger på bystyrebordet: Fotobokser langs skoleveiene

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE