Sagene Avis

Hanna (18) er ny ungdomsrådsleder:

–  Jeg sier fra

Brenner du for noe i bydelen som gjelder barn og unge, så ta kontakt med Hanna Lilleengen som er nyvalgt leder i barne- og ungdomsrådet. Foto: MINA HAUGLI

Hanna Lilleengen (18) er ny leder av Barne- og ungdomsrådet i bydelen, og jobber for å fremme de unges ønsker. Til høsten er det suppleringsvalg til rådet, da kan du stille til valg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.02.2018 kl 08:09

SAGENE: Mandag 30. januar holdt hun sitt første møte i rådet som leder, og hun har store ambisjoner for barn og unge i bydelen.

– Det er viktig at barn og ungdom som ikke interesserer seg for politikk også har en stemme. Derfor vil jeg vi skal fortsette med ungdommens bydelsutvalgsmøte som vi arrangerte for første gang november i fjor, hvor de som ville kunne komme, sier Lilleengen.

På ungdommens bydelsutvalgsmøte kom det frem at barn og unge i bydelen mente tilbud om sommerjobber var viktig. Det kan også forhindre skoleavhoppere og kriminalitet. Disse ønskene er noe Lilleengen vil ta med seg videre.

LES OM Ungdommens bydelsutvalgsmøte 2017: – Vi vil bli hørt, vi er jo fremtiden!

– Det er også viktig å tenke på at alle barna i bydelen ikke har det så bra. Derfor er det viktig at alle skal kunne være med på fritidsaktiviteter selv om de kanskje ikke har råd, og det er noe jeg og rådet vil jobbe for, forteller Lilleengen.


Følg Sagene Avis på Facebook!

Oppfordrer til å ta kontakt

Ved siden av å være nyvalgt leder for rådet, går Lilleengen siste året på Fyrstikkalleen skole. I hverdagen sjonglerer hun skole, venner, trening og å sitte i Barne- og ungdomsrådet, som hun har gjort siden 2013.

– Jeg er opptatt av barn og unge rundt meg, og hvordan vi har det i bydelen. Er det noe som ikke er greit, er jeg en person som sier ifra, sier hun.

Og derfor oppfordrer hun alle barn og unge i bydelen til å ta kontakt om de brenner for noe eller har noe på hjertet om bydelen.

– Send mail, kom til «Åpent kvarter» på rådets månedlige møte, eller send meg melding på Facebook, Instagram – hvor som helst! I tillegg går det an å søke rådet om penger til prosjekter, forteller lederen.


Hvis du går med et ønske om å selv sitte i rådet, så går fire medlemmer ut nå til høsten, og da kan det bli din mulighet. Da kontakter du Lilleengen, noen andre i rådet, eller kommer til «Åpent kvarter».

Barne- og ungdomsrådet

Til tross for å være helt fersk i lederrollen, har hun fem års erfaring fra rådet, både som vanlig medlem og nestleder. Lilleengen tar over etter Fawzi Warsame som siden 2015 har vært leder av barne- og ungdomsrådet i Bydel Sagene.

– Hvordan tror du ditt første år som leder blir?

– Jeg tror det blir veldig bra, og jeg gleder meg til det. Vi vil ha det gøy som råd, og jeg er sikker på at vi får igjennom saker som er viktige, avslutter Lilleengen.

Barne- og ungdomsrådet er et rådgivende organ for bydelsutvalget, det lokalpolitiske utvalget i hver bydel. Rådet består av ungdom fra 12 til 18 år som er valgt gjennom skoler, fritidsklubber og organisasjoner.


LES OGSÅ:

Psykologen til ungdommen: – Gi litt mer faen!

Café B04: Får ungdommen vekk fra gata

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...