ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

– Jenter er finest når de slapper av

EGEN KOLLEKSJON: Mary Indiana på Torshov selger bluser og kjoler fra Pia Tjeltas kolleksjon. Foto: Janina Lauritsen

Nå kan du kjøpe kolleksjonen til Pia Tjelta på Torshov.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2018 kl 23:29

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Mary Indiana i Vogts gate hadde besøk av Pia Tjelta 7. mars. Butikken bød på frokost mens Tjelta, kanskje aller best kjent som skuespiller, viste frem kolleksjonen.

– Det finnes mange merker, men Pia har laget noe annerledes og det ønsket vi å være med på. Hvis man skal lage en kolleksjon som skal kunne tre inn i markedet og leve, må man knekke koden på noe som ingen andre har. Samtidig bør det være kommersielt og ha en god passform. Det har Pia klart! sier daglig leder, Trine Solheim Johansen.

Kolleksjonen til Tjelta finnes i utvalgte butikker i Norge, og Mary Indiana er glade for å kunne være ambassadører for merket, påpeker hun videre.

– Vi ønsker så langt det går å ha norske merker i butikken – så lenge de er kommersielle, har noe ved seg og er flinke på passform.

Butikken har blant annet disse norske merkene; Arnie Says, Line of Oslo, Miss Mathiesen, Cala & Jade og Petit Perles. Det går også mye i Dansk Design.

ANNONSE

– Jenter er finest når de slapper av

Kolleksjonen til Tjelta har bluser og kjoler med feminine detaljer og snitt.

– Kolleksjonen er laget med en tanke om at jenter er finest når de slapper av. Klærne er i mykt stoff, med detaljer i organza-silke. Noe er også i viskose. Det føles som å gå rundt i pysj selv om du er stivpynta, sier Pia Tjelta.

– Snittene fremhever det du vil fremheve, og skjuler det du kanskje vil skjule, sånn at man blir enda finere.

To kunder var innom butikken og kjøpte kjoler, men ikke til hvilken som helst anledning. De skal nemlig gifte seg i de hvite kjolene til Tjelta.

ANNONSE

– Jeg ble ekstremt rørt. Jeg syns det er skikkelig stas at de vil bruke kjolene på sin spesielle dag. Det hadde jeg ikke sett for meg. Men de er jo perfekte i et hagebryllup med bare føtter og blomsterkrans i håret. Jeg håper de sender meg bilder!

MARY INDIANA: Daglig leder Trine Solheim Johansen (nr 2 bak) sammen med Pia Tjelta, Malin Skog, Tora Holthe, Mette Bjørnhovde og Therese Lunde Solberg. Foto: Janina Lauritsen

– Tror folk setter pris på personlig service

Mary Indiana har vært på Torshov siden 2015. Etter mange år med reising i jobben, både i inn- og utland, ønsket Solheim Johansen å arbeide lokalt. Hun arbeider alltid hardt og mye, da tenkte hun at hun like gjerne kunne arbeide for seg selv. Og etter mange år i klesbransjen, der hun arbeidet med forhandlere av klær, fikk hun lyst til å starte nettopp som forhandler av klær.

– Og ikke minst skape noe lokalt! Jeg så at det manglet nettopp en slik multibrand store i område, og jeg satset på at det skulle kunne fungere. Men jeg var slettes ikke sikker.

Men da de åpnet dørene 14. mars 2015 viste det seg at en slik butikk var etterlengtet; køen strakk seg ut på fortauet.

ANNONSE

– Jeg tror folk setter pris på butikker på gateplan, og ikke minst litt nær og personlig service.

Familienavn

Mary Indiana var oldermorens navn. Solheim Johansen ville egentlig at datteren skulle hete det, men mannen hennes var ikke enig. Derfor ventet hun til hun kunne bruke navnet til noe annet.

Butikkens konsept er at du skal kunne kjøpe basisplagg, men også det litt spesielle. De har alt fra litt "streite" og det minimalistiske, til hippie og det lille "krydderet." Det er også viktig at klærne er komfortable, sier hun og forklarer:

– Du kan si at Mary er den klassiske og Indiana er hun litt hippie-jenta med lange, flagrende blomsterkjoler.

– Jeg ønsker at vi skal være en liten godtebutikk for jenter, du trenger god tid for å få med deg alt – og man går gjerne flere runder for å oppdage alt.

ANNONSE

Solheim Johansen skryter av miljøet på Torshov, og av kundene som kommer fra hele Oslo for å besøke dem.

– Hvis jeg kan handle lokalt, så gjør jeg det. Vi er i et ganske fint selskap her i Vogts gate, sier hun og trekker frem Konstabel, Mustang Sally, Torshov Sport, koselige kaffebarer, Soria Moria og Strøm Larsen.

– Vi har utrolig mange hyggelige kunder. Vi får inntrykk av at lokalbefolkningen og resten av Oslo setter pris på oss og det å handle lokalt.

LES OGSÅ:

Her åpner nytt utested på Torshov

– En liten butikk med stort hjerte for gjenbruk

Gir hverandre sitt ja i lokal perle

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE