Sagene Avis

Johannes ville gjøre mer ut av pensjonisttilværelsen, nå stiller han ut maleriene sine på Dalype

KUNSTNER: Johannes Eines stiller ut maleriene sine med utstillingen «To i november» Foto: Privat

Da Johannes Eines pensjonerte seg som sykepleier, ville han gjøre noe mer ut av hobbyen sin. Han startet pensjonisttilværelsen i Libanon, begynte å studere arabisk og satt seg på skolebenken igjen på kunstskolen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Johannes Eines stiller ut maleriene sine på Dalype galleri på Sagene, 17.-25. november.

– Dette er første gangen jeg stiller ut mine bilder for salg på et galleri, så jeg er ganske spent på responsen, forteller Eines.

Han har tidligere tidligere hatt en utstilling på Deichmanske bibliotek Torshov.

Skriver også dikt

Eines bestemte seg for å bli kunstner og begynte på Nydalen kunstskole i 2013, etter at han pensjonerte seg som sykepleier. Her traff han Elke Hauge, som også skal stille ut bilder på utstillingen.

– Jeg hadde malt litt tidligere, men nå som jeg er blitt pensjonist ville jeg gjøre noe mer ut av det. I tillegg begynte jeg å skrive poesi som nå har ført til utgivelse av to diktsamlinger; «Sakte kjem eg der» i 2014 og «Eg lovar alt eg kan komme på no» i 2016, som jeg også har illustrert med bildene mine.


Eines og Hauge har kalt utstillingen «To i november», både fordi de er to som stiller ut denne måneden, og fordi de som to på 70 pluss symbolsk sett er i «livets november.»

– Selv om vi begge ser fram til å male til vi blir minst 100.

Artikkelen fortsetter under bildet

«Stormfullt» Foto: Janina Lauritsen

Åpner til helgen

Eines maler hovedsakelig med akryl på lerret, men også på papir som er festet på plate i glass og ramme. Bildene er både figurative og abstraherte, som natur, trær, blomster, dyr og mennesker.

Utstillingen åpner lørdag 17. November klokken 14.


– Vi håper selvsagt mange kommer og besøker galleriet som ligger rett bak Sagene Lunsjbar. Og så får vi se hva som skjer videre etter at utstillingen avsluttes søndag 25. November. Jeg regner med flere utstillinger og en ny diktsamling om ikke så altfor lang tid!

Et av Eines' malerier Foto: Privat

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...