ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Jørund skal lede bydelens største parti

Jørund Hansen (32) er valgt til Sagene MDGs nye leder. Foto: Janina Lauritsen

Jørund Hansen tar over ledervervet i Sagene MDG etter Eilif Hallingstad Finnseth. – Det å skape det gode sosiale miljøet er veldig viktig for meg, og det vet jeg er veldig viktig for partiet, sier Hansen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BYDEL SAGENE: Jørund Hansen (32) ble i januar valgt til ny leder av Sagene MDG, etter at Eilif Hallingstad Finnseth ledet partiet gjennom 2020.

– Det var veldig gøy! Vi har et ganske stort og flott styre, vi er en god organisasjon her på Sagene. Det er bare veldig, veldig gøy, sier han om hvordan det er å skulle ta over ledervervet for det største partiet i Bydel Sagene.

Hansen vil være en leder som forsøker å ha best mulig oversikt, og som passer på at partiet gjennomfører det de lover. Det er i hvert fall målet.

– Vi er et grasrotparti som skal være i kontakt med innbyggerne og lytte til hva de har å si, de er ekspertene her i bydelen. Å være i kontakt med dem er alfa og omega for oss.

Inkludering, livskvalitet og fellesområder

Partiet og Hansen selv har mange hjertesaker i bydel Sagene. Overordnet går det ut på å skape en bydel som er inkluderende, har livskvalitet i fokus og hvor mennesker kan leve med verdighet. Hansen liker Torshovbyen spesielt godt, og han drar området frem som et godt eksempel:

ANNONSE

– Dette er et område som ble bygget med livskvalitet i fokus for 100 år siden, med store grøntarealer og parker for å skape et godt miljø. Det å skape det gode sosiale miljøet er veldig viktig for meg, og jeg vet det er veldig viktig for partiet.

Det har vært spesielt viktig med gode fellesarealer i koronatiden. Og Hansen mener bydelen har vært gode til å skaffe midler til å restaurere disse.

– Vi ser det er viktig at alle har god tilgang til fellesområder.

Hansen er nærmeste nabo til Torshovtoppen og eplehagen. Han syns jobben aksjonsgruppa «Bevar Torshovtoppen for fellesskapet» gjør er veldig flott og ikke minst motiverende.

– Jeg vil absolutt uttrykke min støtte til aksjonsgruppa. Eplehagen og området er unikt, og planene som foreligger nå holder ikke mål. Vi skal passe på at vi har et godt miljø i byen, og når vi skal utvikle bydelen skal vi gjøre det i tråd med gode kriterier for det som skaper livskvalitet for mennesker. Og eplehagen, for eksempel, er et viktig sted for mange biotoper. Det er mange fugler som trenger spesielt vern som bruker eplehagen. Så det å restaurere og bevare naturen vi har i bydelen er veldig viktig. Det finnes mange små skapninger som trenger vårt vern.

ANNONSE

Hansen er veldig glad i Torshovbyen Foto: Janina Lauritsen

– Ta kontakt med oss

Hansen har bodd i bydelen i halvannet år. Før det har han bodd i gamlebyen, St. Hanshaugen og på Nordstrand. Og han har lagt fartstid i MDG. Han ble først aktiv i 2006 og har hatt flere ulike verv og roller, sist som leder av nominasjonskomiteen i Oslo MDG.

– Vi opplever i Sagene MDG at vi har et veldig sterkt og godt nettverk i partiet, som vi evner å koble oss på, og at vi har god dialog med rådhuset og så videre.

Til slutt har lederen en oppfordring til beboerne i bydel Sagene:

– Vi er her for dere. Jeg oppfordrer alle til å ta kontakt med oss, enten via nettsiden eller sosiale medier. Deres innspill og meninger er det som skal stå i sentrum for oss. Politikk handler om hverdagslige problemer og løsninger. Det er der vi begynner.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE