ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Kaja Rode (22) er klar for å kjempe om seieren i Norges største musikkfest! Foto: Janina Lauritsen

Kaja ble håndplukket. Nå sikter hun mot Europa

Kaja Rode (22) fra Storo beskriver seg selv som den største klisjéen av dem alle – hun har vært interessert i musikk siden før hun kunne snakke, helt siden hun «digget» til morens pianospill.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2021 kl 13:57

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO: Du husker henne kanskje fra The Voice 2017, der hun fikk alle dommerne til å snu seg på blind audition. Hun studerer til daglig på BI, jobber med låtskriving og har de siste årene jobbet mye med musikken og å utvikle stemmen sin videre. Nå er hun klar for finalen i Melodi Grand Prix (MGP), lørdag 20. februar, med låta «Feel Again».

Rode fikk en hyggelig telefon fra NRK samme dagen hun hadde vært der for å møte låtskriverne Andreas Gjone, Erika Dahlen, Magnus Martinsen og Mirjam Johanne Omdal for første gang. NRK likte sangen så godt at de bestemte seg for å sende henne rett til finalen.

– Det var helt rått og helt uvirkelig! Jeg ble helt i ekstase og jeg gråt, det er en ære å komme til finalen, sier Rode med et stort smil.

Kaja Rode fra lanseringen hos NRK Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Som en maraton

Selv om hun går rett til finalen, fikk hun også opptre i delfinalen 31. januar. Under fremførelsen var hun «superhappy», nervøs og i fullt fokus om hverandre. Og det er helt klart en opplevelse hun kommer til å ha med seg for resten av livet.

ANNONSE

– Det var veldig gøy og jeg var veldig nervøs, først og fremst fordi det er så mange som ser på! Det er noe helt for seg selv å skulle vise seg fram der, i verdens største sangkonkurranse. Og jeg setter så stor pris på alle tilbakemeldingene, jeg forbereder meg hver dag for å gjøre Feel Again enda bedre.

Rode beskrives i media blant annet som «en sanger i stjerneklassen» med en av de «garantert sterkeste stemmene i årets MGP».

– Det må være årets kompliment. Det betyr mye for meg.

Men det er slettes ikke bare å møte opp på scenen i et fint antrekk og med en innøvd sang. Det er hard jobbing både før og under MGP – sangtimer, dansetimer, trening og sceneprøver. Man kan se på det som en maraton, forklarer Rode.

– Du må jogge, løpe intervaller, tøye og spise godt for å forberede deg til en maraton. Slik er det også i MGP. Jeg har jobbet for at sangen skal være tilpasset meg, det krever mye jobb og teknikk. Teknikken har så mye å si for at man skal nå opp. Men man må også leve seg inn i sangen. Feel Again handler om at man ikke skal være redd for å føle og at man ikke skal gjemme seg. Man kan stå sterkere sammen ved å snakke om følelsene, det er det jeg ønsker å få frem.

ANNONSE

Rode står på scenen i finalen lørdag 20. februar. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Rode står helt alene på scenen, kun med effektene av vindmaskin, lys og det flagrende antrekket til hjelp. Men det syns hun ikke er et problem.

– Jeg har et elsk-/hat-forhold til denne kappen. Den er overalt! Jeg trodde jeg skulle ha dansere, men det er NRK som kom frem til at jeg skal være alene. Og jeg syns det er fint å stå alene, det passer med låta. Det er en utfordring å bevege seg så mye, men det er en utfordring jeg vil bli med på. Det er også gøy å stå på den gigantiske scenen alene. Jeg har fått mange fine tilbakemeldinger, men det må være på grunn av den kappa, den er så fin, sier hun og ler.

Se Rodes opptreden i delfinalen her(ekstern video):

– For en ære!

– Hvordan er det å være med på MGP uten publikum og alt som hører med rundt showet?

ANNONSE

– Man rekker å fokusere på andre måter. Man merker det er noe som mangler når det ikke er publikum, men vi har fått klappevideoer med folk som heier, det må man ta med seg ut på scenen. Jeg har ikke kjent på det rushet det må være å ha publikum, men jeg tror det er noe helt annet. Men NRK har vært så flinke, og det blir Eurovision uansett hva – om det så blir å sende en video av vinnerbidraget.

Rode satte seg aldri så godt inn i MGP før i år. Og hun syns det er så flott å se hvor stor fest folk lager ut av showet; de møtes på Zoom, pynter seg hjemme og lager på den måten en skikkelig fest likevel. Det er også mye fokus på fint samhold, noe Rode er veldig glad for:

– Folk er veldig koselige, de sender videoer og heier, det er veldig gøy. Det føles fortsatt veldig stort, folk er så støttende på alle sosiale medier, jeg har sittet i dagevis og svart på folks meldinger.

Rode tør nesten ikke tenke på seier, men hun skal jobbe hardt for å kanskje få representere Norge i Eurovision. Foto: Janina Lauritsen

Det viktigste før finalen blir å perfeksjonere showet. Da blir det flere sangtimer og mer dans med både vindmaskin og kappe samtidig. Hun er klar på at hun skal jobbe jevnt og trutt, men ikke stresse og overarbeide seg selv før hun skal gi jernet 20. februar.

ANNONSE

Og kanskje hun stikker av med seieren? Det er noe hun foreløpig ikke tør å tenke så mye på. I finalen skal hun konkurrere mot blant annet artister som Tix, KEiiNO, Rein Alexander og Atle Pettersen. Denne gangen blir det alvor, sier hun.

– Det er en drøm som hadde gått i oppfyllelse. Det er farlig å tenke på det, det er nesten skummelt. Jeg ønsker jo vinne, for en ære det hadde vært å vinne og representere Norge i verdens største musikkonkurranse! Men det er høyt nivå i år, det blir veldig nervepirrende. Jeg skal virkelig jobbe hardt og håpe på at det går!

Rode står helt alene på scenen, men det syns hun bare er gøy. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Blåsemafian, med Sigurd Evensen fra bydel Sagene, er også blant de forhåndskvalifiserte til finalen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE