Sagene Avis

Kan bli flere konserter på Voldsløkka neste sommer

OSLO SOMMERTID: Marcus & Martinus og Eminem var hovedartister i 2017 og 2018. Atomic Soul har fått tillatelse til å arrangere neste år, også. Foto: Mina Haugli / DOD News Features (Creative Commons)

Enda en aktør har fått tillatelse av Oslo kommune til å arrangere konserter på Voldsløkka.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2018 kl 09:55

VOLDSLØKKA: I et notat som ble sendt fra Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for kultur, idrett og frivilllighet, til kultur- og utdanningskomitéen i Oslo bystyre i juni, står det at flere aktører er interessert i å arrangere store konserter i Oslo. To av dem har fått tillatelse til å arrangere på Voldsløkka, dette skriver Aftenposten

Èn av aktørene er Atomic Soul, som sto bak Oslo sommertid og Eminem.

Per Osmundsvaag bekrefter at de har fått tillatelse til å være på Voldsløkka for tredje år på rad, men kan ikke si noe mer om saken.

- Det er for tidlig å si noe mer enn det nå, sier han til Aftenposten.

Reagerte på stenging av området

Hvis det blir konserter på Voldsløkka neste år vil området stenges av igjen, noe som vekket sterke reaksjoner hos naboene i år og i fjor.


I år ble området stengt av for opp- og nedrigg til Oslo Sommertid i til sammen 12 dager. Festivalen har møtt lokal motbør fordi informasjonen i forkant har vært dårlig, mener naboer. Også bydelspolitikere i Bydel Sagene stilte spørsmål ved hvorfor ikke beboerne ble hørt i forkant av at det bli gitt tillatelse til å bruke området som konsertarena.

Nabo Jørgen Brun har tidligere, både i Sagene Avis og Dagsavisen, stilt spørsmål ved prosessen i forkant av arrangementet, og det han kaller manglende informasjon.

- De har nå sperret oss inne med gjerde mot løkka. Det vil si sperret utgangen fra eiendommen vi bruker daglig - uten å informere om dette på forhånd, sa han til Sagene Avis før Oslo Sommertid i 2017.

- At det må rigges både opp og ned til en festival, forstår alle. Men er det nødvendig å stenge hele området i så mange dager, sa han videre.

Lurere å bruke områder som allerede finnes

Rina Mariann Hansen sier til Aftenposten at stengingen er en del av avveiningen.


- Men store konserter og festivaler er et ubetinget gode for byen vår. Det er lurere å bruke områder som allerede finnes, i stedet for å bygge en ny arena for konserter som brukes noen helger i året.

- Det som mest av alt er gøy, er at flere store arrangører ønsker å gjøre noe i Oslo. Oslo som kulturby blir jo bedre og bedre.

Mens to arrangører meldte interesse for Voldsløkka, kom en tredje aktør med planer om å «utvikle en ny festival på Ekeberg i 2019.» Også de har fått godkjenning fra kommunen.

LES HELE SAKEN TIL AFTENPOSTEN HER

Beboerne ved Voldsløkka har også reagert på at Oslo Sommertid "har gått fra å være familiefestival til hiphop og alkoholservering. Les mer om den saken her.


LES OGSÅ:

Hiphop-kongen inntok Voldsløkka

Lokalprofilen: Her opplever jeg en sjeldent sterkt lokalpatriotisme!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...