Sagene Avis

Kan det hete Nordre Aker prosti, i Bydel Sagene?

TORSHOV PROSTI?: Bydel Sagene foreslår at Nordre Aker prosti endrer navn til Torshov Prosti Foto: ARKIVFOTO

Det var tema i torsdagens lokalpolitiske møte, da forslag til nytt navn på prostiet skulle diskuteres og stemmes over.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Oslo bispedømme har bedt om forslag til navneendring av Nordre Aker prosti. Nordre Aker-navnet oppleves som noe misvisende, da det jo også er navnet på nabobydelen til Bydel Sagene.

Les mer om denne saken i Har Nordre Aker-navnet noe å gjøre i Bydel Sagene?

Nye forslag

I sakspapirene til torsdagens bydelsutvalgsmøte, 8. februar, står det blant annet:

«I forbindelse med omorganisering av Nordre Aker prosti i 2015 ble det ytret ønske fra prosten om å vurdere endring av prostinavnet ettersom publikum fant det vanskelig å plassere prostiet geografisk. Oslo bispedømmeråd har drøftet saken og anbefaler å endre
navnet på Nordre Aker prosti. Bydelen er bedt om å ta stilling til anbefalingen om å endre navn på prostiet, og samtidig å komme med forslag på eventuelt nytt navn.»

Fristen for å sende inn innspill er 1. mars. Men 8. februar i bydelsutvalget i Bydel Sagene, fikk bydelsdirektørens forslag flertall i bydelsutvalget:

  • Bydel Sagene er enige i Oslo bispedømmeråds anbefaling om å endre navnet på Nordre Aker prosti.
  • Bydel Sagenes forslag til nytt navn på Nordre Aker prosti er Torshov prosti

Komiteforslaget

Det andre forslaget, Kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomitéens vedtak lyder som følger:

  • Bydel Sagene er enige i Oslo bispedømmeråds anbefaling om å endre navnet på Nordre

Aker prosti.

  • Bydel Sagenes forslag til nytt navn på Nordre Aker prosti er Torshov prosti, Akerselva

prosti eller Sagene og Grünerløkka prosti.

Til bispedømmerådet

Leder for Sagene Arbeiderparti, Jørgen Foss, forklarer.

– Nå sendes voteringen til bispedømmerådet for behandling, dit kommer alle innspillene. Jeg sitter i bispedømmerådet, men er ikke akkurat nå helt sikker på eksakt dato for når dette skal behandles der, sier Foss, som stemte for komiteforslaget.


– Jeg forventer at man sender inn både flertalls- og mindretallsforslagene fra bydelen. Det er vanlig praksis. Men der kommer det jo frem at et forslag vant med én stemme. For meg er det viktigste at det blir et navn som er forståelig og som passer til prostiet. Det fortjener de fine kirkene våre, legger Foss til.

Nordre Aker prosti består i dag av Hasle sokn, Sinsen sokn, Sagene og Iladalen sokn Paulus og Sofienberg sokn og Torshov og Lilleborg sokn.

LES OGSÅ:

Behandler flere forslag om navnebytter

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...