ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Mer gatekunst i bydelen:

– Kanskje dette kan bli et Instagram-trekkplaster?

GATEKUNST: Borettslaget Bentsebro har fått den lokale kunstneren Mikael Noguchi til å lage et stort veggmaleri. Dette er et tiltak for å få bukt med tagging, og for å gi denne delen av gata et friskere uttrykk. Foto: Janina Lauritsen

Borettslaget Bentsebo har lenge slitt med at veggen i trappa ut mot Bentsebrugata blir tagget ned, og skaper et utrivelig utrykk i nabolaget. Nå har de gitt en lokal kunstner jobben med å pynte opp!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2021 kl 22:51

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Du har kanskje gått forbi borettslaget Bentsebo, ved krysset Bentsebrugata/Arendalsgata/Treschows gate, og sett at det har blitt fargerikt og flott i trappa?

Den lokale kunstneren Mikael Noguchi holder i disse dager på med et stort veggmaleri. Dette skal være et tiltak for å få bukt med tagging, og for å gi denne delen av gata et friskere utseende.

– Kan dette bli et nytt Instagram-trekkplaster i bydelen? Vårt borettslag gjør dette i egen regi, da vi opplever at kommunen sitter litt på gjerdet med å ta tak i en glemt liten «perle», sier styreleder i borettslaget, Even Brandeggen, til Sagene Avis.

– Lyst og trivelig

Muren tilhører borettslaget, men selve trappa og det lille grøntarealet ved siden av tilhører Oslo kommune.

– På kort sikt handler dette om vedlikehold av murveggen vår. Vi bruker mye tid og penger på en vegg som hele tiden blir nedtagget. Da kan vi like gjerne få tak i noen som kan gjøre noe for bomiljøet og attraktiviteten i nabolaget. Veggmaleriet koster oss litt på kort sikt, men vi ser på det som en investering. Det vil spares inn, sier styrelederen.

ANNONSE

Noguchi har holdt på i tre dager med maleriet, og det er planlagt at det skal være ferdig i løpet av torsdagen denne uka. Alt er gjort med sprayboks, han har ikke brukt sjablonger eller noe annet, påpeker Brandeggen.

– Det er imponerende!

Tanken var at veggmaleriet måtte være lyst og trivelig, og treffe bredt blant beboerne på Sagene. Brandeggen mener det passer inn i nabolaget, og at det ikke er vulgært – noe som har vært viktig for borettslaget.

– Det er også viktig for oss at det er fint nok til at folk lar det stå i fred, og ikke ødelegger det med sprayboksene sine.

Borettslaget har vært i kontakt med kommunen for å fikse opp i krattet ved siden av trappa. De har ikke fått noen respons.

ANNONSE

– Det hadde vært fint å få ryddet her og fått en sammenheng mellom fargene i maleriet og blomstene. Vi kunne tenkt oss flere blomster, insektshotell og gjort det etter Oslos bystrategi. De er jo opptatt av bærekraft.

Borettslaget ønsker seg en sammenheng mellom fargene i veggmaleriet og blomstene. I dag er det bare busker i det litte grøntarealet. Foto: Janina Lauritsen

Kanskje kan det bli en Instagram-greie?

Det hadde vært veldig gøy om dette nå blir en Instragram-vennlig greie på Sagene, sier han.

– Har du hashtaggen klar?

– Den er #bentseveggen. Jeg har også opprettet en geolokasjon på Instagram.

ANNONSE

Den første dagen Noguchi jobbet med veggmaleriet, stoppet folk opp for å rose arbeidet og for å hyre ham inn til flere oppdrag.

– Både barnehagebarn og godt voksne stopper opp og sier dette er på tide! Så får vi se hva kommunen velger å gjøre med krattet. Ambisjonen vår er å få det til å bli en grønn perle, sier Brandeggen.

Noguchi har også laget veggmaleriet i Stavangergata og gatekunsten på Haarklous plass.

Veggmaleriet ble ferdig torsdag kveld! Foto: Even Brandeggen


KUNSTNER: Mikael Noguchi lagde gatekunsten på Haarklous plass i 2019. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE