Sagene Avis

Mer gatekunst i bydelen:

– Kanskje dette kan bli et Instagram-trekkplaster?

GATEKUNST: Borettslaget Bentsebro har fått den lokale kunstneren Mikael Noguchi til å lage et stort veggmaleri. Dette er et tiltak for å få bukt med tagging, og for å gi denne delen av gata et friskere uttrykk. Foto: Janina Lauritsen

Borettslaget Bentsebo har lenge slitt med at veggen i trappa ut mot Bentsebrugata blir tagget ned, og skaper et utrivelig utrykk i nabolaget. Nå har de gitt en lokal kunstner jobben med å pynte opp!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2021 kl 22:51

SAGENE: Du har kanskje gått forbi borettslaget Bentsebo, ved krysset Bentsebrugata/Arendalsgata/Treschows gate, og sett at det har blitt fargerikt og flott i trappa?

Den lokale kunstneren Mikael Noguchi holder i disse dager på med et stort veggmaleri. Dette skal være et tiltak for å få bukt med tagging, og for å gi denne delen av gata et friskere utseende.

– Kan dette bli et nytt Instagram-trekkplaster i bydelen? Vårt borettslag gjør dette i egen regi, da vi opplever at kommunen sitter litt på gjerdet med å ta tak i en glemt liten «perle», sier styreleder i borettslaget, Even Brandeggen, til Sagene Avis.

– Lyst og trivelig

Muren tilhører borettslaget, men selve trappa og det lille grøntarealet ved siden av tilhører Oslo kommune.

– På kort sikt handler dette om vedlikehold av murveggen vår. Vi bruker mye tid og penger på en vegg som hele tiden blir nedtagget. Da kan vi like gjerne få tak i noen som kan gjøre noe for bomiljøet og attraktiviteten i nabolaget. Veggmaleriet koster oss litt på kort sikt, men vi ser på det som en investering. Det vil spares inn, sier styrelederen.


Noguchi har holdt på i tre dager med maleriet, og det er planlagt at det skal være ferdig i løpet av torsdagen denne uka. Alt er gjort med sprayboks, han har ikke brukt sjablonger eller noe annet, påpeker Brandeggen.

– Det er imponerende!

Tanken var at veggmaleriet måtte være lyst og trivelig, og treffe bredt blant beboerne på Sagene. Brandeggen mener det passer inn i nabolaget, og at det ikke er vulgært – noe som har vært viktig for borettslaget.

– Det er også viktig for oss at det er fint nok til at folk lar det stå i fred, og ikke ødelegger det med sprayboksene sine.

Borettslaget har vært i kontakt med kommunen for å fikse opp i krattet ved siden av trappa. De har ikke fått noen respons.


– Det hadde vært fint å få ryddet her og fått en sammenheng mellom fargene i maleriet og blomstene. Vi kunne tenkt oss flere blomster, insektshotell og gjort det etter Oslos bystrategi. De er jo opptatt av bærekraft.

Borettslaget ønsker seg en sammenheng mellom fargene i veggmaleriet og blomstene. I dag er det bare busker i det litte grøntarealet. Foto: Janina Lauritsen

Kanskje kan det bli en Instagram-greie?

Det hadde vært veldig gøy om dette nå blir en Instragram-vennlig greie på Sagene, sier han.

– Har du hashtaggen klar?

– Den er #bentseveggen. Jeg har også opprettet en geolokasjon på Instagram.


Den første dagen Noguchi jobbet med veggmaleriet, stoppet folk opp for å rose arbeidet og for å hyre ham inn til flere oppdrag.

– Både barnehagebarn og godt voksne stopper opp og sier dette er på tide! Så får vi se hva kommunen velger å gjøre med krattet. Ambisjonen vår er å få det til å bli en grønn perle, sier Brandeggen.

Noguchi har også laget veggmaleriet i Stavangergata og gatekunsten på Haarklous plass.

Veggmaleriet ble ferdig torsdag kveld! Foto: Even Brandeggen


KUNSTNER: Mikael Noguchi lagde gatekunsten på Haarklous plass i 2019. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...