Sagene Avis

Kjørte taxi ulovlig, var til fare for andre og slo seg vrang

Mannen skal ha kjørt taxi uten løyve. Bildet er en illustrasjon. Foto: Daniel Monteiro / Unsplash

Påtalemyndigheten mener mannens kjøring representerte «stort farepotensial». Men boten fra politiet, nektet han å godta.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Mannen fra bydelen, i slutten av 30-årene, ble stoppet i Thorvald Meyers gate en morgen i september i fjor. Det var etter at han hadde kjørt forbi en annen bil som ventet i et lyskryss.

Politiet mener at sjåføren ikke var tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende eller varsom. Måten mannen kjørte gjennom lyskrysset gjorde at kryssende trafikk måtte stoppe for å unngå sammenstøt.

«Kjøringen representerte således et stort farepotensial», heter det i forelegget mannen, som også kjørte på rødt lys, har fått.

Kjørte ulovlig

Da mannen ble stoppet og kontrollert av politiet i forbindelse med hendelsen, opptrådte han, ifølge dokumenter fra Oslo tingrett, «svært høyrøstet». Politiet mener mannen derfor forstyrret alminnelig fred og orden.

Mannen er tiltalt for tre brudd på Vegtrafikkloven, ett på Straffeloven og ett på Yrkestransportloven.


Sistnevnte fordi han drev persontransport med motorvogn mot vederlag, uten å inneha løyve.

For mannen kjørte med tent lampe på taket av bilen og indikerte at han var ledig for oppdrag uten at han hadde gyldig løyve. Dessuten var han også kledd i en taxiuniform.

Godtok ikke boten

Mannen i 30-årene ble ilagt en bot på 20.000 kroner, eller 30 dagers fengsel om han ikke betalte. Det vedtok han ikke.

Dermed havner saken i domstolen. Det er satt av tre timer til saken i Oslo tingrett i midten av februar.

I retten vil det bli lagt ned påstand om bot på 24.000 kroner, eller 34 dagers fengsel om boten ikke betales.


Forholdet medførte også at han mister førerkortet i ett år.

Her kan du lese flere lokale saker fra Oslo tingrett.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...