ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Klarer Sagene å bygge en enda tøffere pepperkakeby enn Bergen?

Du kan bli med på å bake Sagenes pepperkakelandsby. Hva slags byggverk vil du ha med? Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Finn frem pepperkakedeigen, nonstop, seigmenn og melis, for nå skal det bygges!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

MYRENS VERKSTED: Alle bakeglade og kreative folk i Bydel Sagene kan bare glede seg. Nå skal Bydel Sagene og Gramstua lage pepperkakeby, men de er avhengige av din hjelp.

Om du vil bygge huset ditt, Oslo Plaza, et slott, tivoli, Big Ben, Sagene kirke eller et mer tradisjonelt pepperkakehus, er helt opp til deg og kreativiteten din. Gramstua tar gjerne imot flere bidrag, kanskje en en bil, buss eller hest og kjerre som kjører mellom husene?

Julestue åpner 1. desember

Bidragene kan leveres på Gramstua på Myrens verksted, mellom Eventyrfabrikken og Klatreverket, torsdag 29. november fra klokken 13-16.

Lørdag 1. desember klokken 10.00 åpnes landsbyen for publikum, som vil bli stående over jul.

Anneli Sande, eier av Gramstua, håper folk vil være med på moroa. Hun er også eier av Kaffegram på Sagene og utvider nå med Gramstua, som åpner julestue 1. desember.

ANNONSE

– Mellom klokken 10 og 14 kan barna komme og pynte Gramstua ved å lage og henge opp papirlenker. I en julestue synes vi også at det skal være en pepperkakeby. Klarer vi på Sagene å lage noe som blir en attraksjon? Vi lager i hvert fall plass til å ta imot mange hus og er spent på om noen vil være med på det. V håper dette kan være et trivelig bidrag til byen og bydelen, vi skal jobbe for å få det til, sier Sande.

Og etter at pepperkakelandsbyen er bygget og beundret gjennom hele desember og over nyttår, inviteres alle til knusefest for å spise den opp, søndag 6. januar klokken 10-11.

Pepperkakebyen i Bergen er godt kjent, nå skal Sagene få sin pepperkakeversjon. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Har lenge ønsket kjøkken

Etter at julestua og pepperkakebyen er over, fortsetter Gramstua som et kafétilbud.

Historien bak Gramstua er at den lille kaféen Kaffegram, som fylte ti år i år, har ønsket seg et produksjonskjøkken. Da kan de produsere maten til sine og andres kaféer, og ha catering og andre oppdrag.

ANNONSE

– Muligheten åpnet seg plutselig for at vi kunne overta storkjøkkenet midt på Myrens Verksted - noe som er en stor opptur for oss. Noen andre skulle drive serveringsstedet der, men de trakk seg midt i oppløpet. Brått fikk vi dermed tilbud om å åpne et nytt sted også. Vi kaller dette for Gramstua, sier Sande.

Konseptet for Gramstua er under utforming. Sande tenker at det skal være et kafétilbud med god, variert mat som passer til folk som trener og jobber ved Myrens verksted, og åpningstidene skal fungere for dem.

– Får vi til et brunsjsted i helgene blir det veldig stas. Vi bygger på menyen på Kaffegram som skal ha noe søtt og salt, både til veganere, vegetarianer, flexianere og folk flest som ønsker mat med god smak og kvalitet.

Tilpasses grupper

Samtidig med kafétilbudet vil Sande at deler av dagen og kvelder tilrettelegges for grupper.

– Byen har mange restauranter og kaféer, men disse er ikke nødvendigvis tilpasset grupper som ønsker å bruke tid og plass sammen i trivelige omgivelser til fellesaktiviteter, møter og fester. Der kan vi forhåpentligvis fylle et behov. Vi vil også selv ta initiativ til å invitere til ulike arrangement vi håper folk vil like.

ANNONSE

Utformingen og atmosfæren av rommet skal være nedpå.

– Det skal passe å komme i treningstøy og med treningsbagen i hånda. Hos oss skal det være en romslig og vennlig atmosfære.

Pepperkakeby, her fra Bergen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE