Sagene Avis

Klimabrøl- og Geitmyra-Even nominert til Oslos frivillighetspris

Even Nord Rydningen brøler foran brølemaskinen «Brølofonen» under klimabrølet på Eidsvolls plass 27. august 2021. Foto: Ali Zare / NTB

Even Nord Rydningen, initiativtaker til blant annet Matgilde mot Hungersnød på Sagene og Bønder i byen i Geitmyra parsellhager – og styreleder i Klimabrølet – er en av tre kandidatater til Oslo kommunes frivillighetspris for 2021.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Oslo kommune ønsker å hedre en initiativrik person, organisasjon eller forening som har utmerket seg med frivillig innsats til beste for medmennesker i Oslo, heter det om prisen som skal deles ut på Oslo kommunes frivillighetskonferanse tirsdag 12. oktober klokken 18–20. Konferansen er i år digital.

Oslo kommune melder på sine nettsider at juryen, som består av representanter både fra frivillig og kommunal sektor i Oslo og ledes av byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal (SV), har plukket ut følgende tre finalister til årets pris:

Even Nord Rydningen, engasjement for klima og miljø

Even Nord Rydningen engasjerer seg sterkt for klima og miljø og står bak flere initiativ og arrangementer i byen de siste årene, blant annet Matgilde mot Hungersnød på Sagene og Bønder i byen i Geitmyra parsellhager. Han er primus motor og styreleder i Foreningen Klimabrølet, som har markert seg som Norges største folkeaksjon for klimaet. Årets klimabrøl ble arrangert 27. august og mottok stort engasjement.

Even Nord Rydningen ledet klimabrølet i forbindelse med Extinction Rebellions klimamarkering foran Stortinget i 2019. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Akerselva Padleklubb, engasjement for unge i nærmiljøet og naturen

Akerselva Padleklubb er en lavterskel klubb som bidrar til et bedre oppvekstmiljø og aktiviteter for barn og unge i Bydel Gamle Oslo. Akerselva Padleklubb fremmer padling og roing i Akerselva og Oslofjorden, og har også et ekstra fokus på å ta vare på naturen blant annet arrangerer de søppelplukking. Klubben samarbeider fast med JOY og YamanaBoats i tillegg til dialog og samarbeid med mange andre organisasjoner.

Organisasjonen Hjertet av Holmlia for barn og ungdom

Hjertet av Holmlia ble startet av Aysel og Huseyin Yesiltas fra Holmlia i 2018. Gjennom ulike aktiviteter gir de barn og ungdom på Holmlia et trygt sted å være, og bidrar til økt inkludering, samhold og til forebygging av kriminalitet og fattigdom. De samarbeider også med konfliktrådet og friomsorgen for å vinne de som er på vei til å falle utenfor tilbake.

Frivillighetsprisen

Oslo kommunes frivillighetspris ble delt ut første gang i 2019. Da gikk prisen til Finn Møller (da 94 år) med 50 års fartstid som sjakklærer for barn i Oslo nord. Han begynte å lære bort sjakk på Korsvoll skole på 60-tallet og senere også på Kringsjå og Kjelsås skoler.

I 2020 gikk frivillighetsprisen til Aktive Kvinner i Bjerke ved Ruby Sivaganesh, som blant annet arrangerer sykkelturer, aerobictrening, skogturer og kurs i kampsport og konflikthåndtering.

Hensikten med prisen er å øke status og interesse for frivillig arbeid. Den skal synliggjøre frivillighetens verdi for mennesker og samfunn gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats. Prisen gis en person, organisasjon eller forening, og vinneren mottar et diplom og 50.000 kroner.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...