ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Kokosolje i kaffen, som hårkur, som sminkefjerner, eller i smoothien

Kokos. Foto: EKTE VARE

MATSPALTEN: Og oljen kan hjelpe på fordøyelsen. Det er veldig mye du kan bruke kaldpresset økologisk kokosolje til.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2018 kl 10:21

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke er glade for å kunne presentere en ny matspalte fra Ekte Vare AS. Øyvind Våge fra Kjelsås og kona Sadie Lawler driver den økologiske butikken på Sagene.

Det er veldig mye vi kan bruke kokosolje til. Kjøp en stor krukke økologisk kokosolje og fordel litt olje i mange små glass (for eksempel kan du gjenbruke tomatpuréglass), så kan du ha et glass i hvert rom, ett i vesken, ett i sekken og ett i stellebagen.

Kokosolje til matlaging. Foto: EKTE VARE

Ti ting du kan bruke kokosolje til:

  • Steking og matlaging. Kokosolje tåler høy varme, og egner seg derfor godt til å steke med. Det er også et fint alternativ til smør for de som ikke vil, eller kan, bruke meieriprodukter.
  • Ha det i kaffe eller te. En teskje kokosolje i kaffen vil gi deg litt ekstra energi før du har tid til å spise frokosten, eller på ettermiddagen når du trenger en liten ekstra dytt. Blander du kaffen og oljen i blenderen får du et nydelig kremet resultat.

ANNONSE

  • Bruk det for å vedlikeholde støpejernsgryter og –panner. Ha godt med kokosolje i stekepannen og gni hele innsiden godt inn. Det kan gjerne være noen centimeter med olje i. Sett så på høy varm og la stå noen minutter (pass på så det ikke begynner å brenne!), før du kjøler stekepannen ned og vasker den som normalt.
  • Bruk det som en fordøyelseshjelp. Fettsyrene i kokosolje kan hjelpe til med å stabilisere fordøyelsen, og det kan også være med på å bekjempe infeksjoner i tarmen som skyldes blant annet sopp.
  • Bruk det som hårkur. Ha smeltet kokosolje i vått hår, la det virke i 10 til 30 minutter før du vasker oljen bort med sjampo. Du kan også la oljen virke over natten, men husk på å bruke en dusjhette så du ikke ødelegger putetrekket ditt.
  • Bruk det på små såre babystumper. Kokosolje er supert å bruke på sart babyhud og såre bleiestumper. Du kan også bruke noen dråper kokosolje i badevannet istedenfor babyolje.
  • Bruk det som sminkefjerner. Ha litt olje på en fuktig klut og vask ansiktet forsiktig. Det fjerner til og med vannfast maskara lett som bare det.

ANNONSE

  • Bruk det som fuktighetskrem. Smør kokosolje på spesielt tørre områder på kroppen som for eksempel albuer, føtter eller hender og kjenn forskjellen!
  • Bruk det i mat. Ha en ts kokosolje i havregrøten, smoothen, potetstappen eller suppen. Fettsyrene i kokosolje er fordelaktige for hjernefunksjon, bidrar til stabilt blodsukker og er betennelseshemmende. Sist men ikke minst, det gir god smak.
  • Bruk det som barberskum. Ikke bare gjør det barberingen enkel og behagelig, men man unngår irritasjon og etterlater huden supermyk.

Ekte Vare på Facebook.

LES OGSÅ: Ektepar satser økologisk med Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går forbi og ser en agurk uten plastikk rundt!

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE