Sagene Avis

KOMMENTAR: – Vi hører om beboere som flytter soverommet til stua

Hva er kultur - når skal utestedene få ha åpent mye lenger fordi arrangementene defineres som kultur? Foto: SAGENE AVIS

Også om folk som har flyttet fra området. Hvor «kulturelle» må utestedene være, for at de kan fortjene å holde åpent helt til klokka halv fire om natta?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2017 kl 18:48

Hva er kultur, spurte Sagene Avis bydelsadministrasjonen i Bydel Sagene. Byrådsavdelingen for næring har nye skjenkeregler og åpningstider på høring rundt omkring i bydelene. Bydelen ønsker ikke utvidet skjenketider generelt, men blant annet ønsker Bydel Sagene å beholde kriterie for å ha lenger åpent på steder som har diverse kulturarrangementer - les hele saken her.

Fantastisk at våre lokale politikere i bydel Sagene ikke ønsker å støtte Byrådsavdeling for næring og eierskap i sitt forslag, om blant annet å utvide sentrum opp til oss slik at vi blir en del av sentrum.

Det vil eventuelt bety en ny generell åpningstid inne til klokken 03.30 og ute til klokken 24.00. I dag gjelder klokken 01.00 inne og klokken 22.00 ute.

Imidlertid skaper det en usikkerhet når våre lokale politiker i Bydel Sagene samtidig går imot Byrådsavdeling for næring og eierskap når det gjelder kriteriet for utvidet åpningstid, i den nå foreslåtte boligsonen på 50 meter.

Byrådsavdelingen ønsker ikke at man skal få etablere utesteder i definerte i boligområder med utvidet åpningstid – hvis det ikke ligger spesielt lydskjermet til. Det ønsker imidlertid våre lokale politikere at de skal ha mulighet til - hvis de mener formålet er «kulturelt nok».


Selv om byen vokser har beboere i slike definerte områder, det samme behov for søvn og nattero som andre, også for steder hvor arrangementer kan mer eller mindre defineres som «kultur».

Flytter en til etablere utelivssteder som har åpent til langt på natt, så er det
kanskje vanskelig å klage. Men denne saken gjelder også eventuelle fremtidige «kultursteder» ved siden av oss alle.

Kan vi risikere at politikerene definerer også nyetableringer av utesteder til å være så «kulturelle» at de også fortjener utvidet åpningstid til klokken 3.30? Selv om de ligger en halv meter unna bolig? Eller at eksisterende utesteder innemellom blir omdefinert til kultursteder?

Vi som beboere er sårbare når det gjelder søknader om bruksendringer – korte frister, lite kunnskap om hvordan man kan påvirke prosessen og så videre. Som igjen kan gjøre det vanskelig å bo, når det «lille rolige stedet med lukkede selskaper» kanskje endres til et stort utelivssted.

Kanskje den planlagte puben som skal ligge i vårt boligområde– som markedsfører seg som «ølkultur» også er «kultur nok» for enkelte politikere i bydel Sagene? Og etter hvert får tillatelse til å drive pub til klokken 3.30 om natten?


Det er mulig at det kun har vært få klager til etablerte steder i bydelen vår med lang åpningstid.

Men vi vet at det også har vært klaget på støy og bråk knyttet til kødannelsen utenfor utestedet i helgene, ved Soria Moria og Hva Skjer. Klagene er også behandlet av lokalpolitikerene. Klientellet er ungt, og det fortelles om hundrevis av unge mennesker, som må avvises grunnet fullt utested.

Vi hører om beboere som flytter soverommet til stua. Vi hører også om at beboere har gitt opp og flyttet.

Marianne Husum, styreleder Ringnes Park Vest Sameie

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...