ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

KOMMENTAR: – Vi hører om beboere som flytter soverommet til stua

Hva er kultur - når skal utestedene få ha åpent mye lenger fordi arrangementene defineres som kultur? Foto: SAGENE AVIS

Også om folk som har flyttet fra området. Hvor «kulturelle» må utestedene være, for at de kan fortjene å holde åpent helt til klokka halv fire om natta?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2017 kl 18:48

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Hva er kultur, spurte Sagene Avis bydelsadministrasjonen i Bydel Sagene. Byrådsavdelingen for næring har nye skjenkeregler og åpningstider på høring rundt omkring i bydelene. Bydelen ønsker ikke utvidet skjenketider generelt, men blant annet ønsker Bydel Sagene å beholde kriterie for å ha lenger åpent på steder som har diverse kulturarrangementer - les hele saken her.

Fantastisk at våre lokale politikere i bydel Sagene ikke ønsker å støtte Byrådsavdeling for næring og eierskap i sitt forslag, om blant annet å utvide sentrum opp til oss slik at vi blir en del av sentrum.

Det vil eventuelt bety en ny generell åpningstid inne til klokken 03.30 og ute til klokken 24.00. I dag gjelder klokken 01.00 inne og klokken 22.00 ute.

Imidlertid skaper det en usikkerhet når våre lokale politiker i Bydel Sagene samtidig går imot Byrådsavdeling for næring og eierskap når det gjelder kriteriet for utvidet åpningstid, i den nå foreslåtte boligsonen på 50 meter.

Byrådsavdelingen ønsker ikke at man skal få etablere utesteder i definerte i boligområder med utvidet åpningstid – hvis det ikke ligger spesielt lydskjermet til. Det ønsker imidlertid våre lokale politikere at de skal ha mulighet til - hvis de mener formålet er «kulturelt nok».

ANNONSE

Selv om byen vokser har beboere i slike definerte områder, det samme behov for søvn og nattero som andre, også for steder hvor arrangementer kan mer eller mindre defineres som «kultur».

Flytter en til etablere utelivssteder som har åpent til langt på natt, så er det
kanskje vanskelig å klage. Men denne saken gjelder også eventuelle fremtidige «kultursteder» ved siden av oss alle.

Kan vi risikere at politikerene definerer også nyetableringer av utesteder til å være så «kulturelle» at de også fortjener utvidet åpningstid til klokken 3.30? Selv om de ligger en halv meter unna bolig? Eller at eksisterende utesteder innemellom blir omdefinert til kultursteder?

Vi som beboere er sårbare når det gjelder søknader om bruksendringer – korte frister, lite kunnskap om hvordan man kan påvirke prosessen og så videre. Som igjen kan gjøre det vanskelig å bo, når det «lille rolige stedet med lukkede selskaper» kanskje endres til et stort utelivssted.

Kanskje den planlagte puben som skal ligge i vårt boligområde– som markedsfører seg som «ølkultur» også er «kultur nok» for enkelte politikere i bydel Sagene? Og etter hvert får tillatelse til å drive pub til klokken 3.30 om natten?

ANNONSE

Det er mulig at det kun har vært få klager til etablerte steder i bydelen vår med lang åpningstid.

Men vi vet at det også har vært klaget på støy og bråk knyttet til kødannelsen utenfor utestedet i helgene, ved Soria Moria og Hva Skjer. Klagene er også behandlet av lokalpolitikerene. Klientellet er ungt, og det fortelles om hundrevis av unge mennesker, som må avvises grunnet fullt utested.

Vi hører om beboere som flytter soverommet til stua. Vi hører også om at beboere har gitt opp og flyttet.

Marianne Husum, styreleder Ringnes Park Vest Sameie

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE