ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Kommunen vil ikke gi flere utsettelser. Pålagt vedlikehold er fortsatt ikke utført

NY BOT: Plan- og bygningsetaten krever 20.000 kroner for at eier ikke har igangsatt villaen innen fristen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (arkivfoto)

Plan- og bygningsetaten mener blant annet at taket innen kort tid kan utgjøre en fare, og ga eier frem til 15. oktober for å istandsette den verneverdige villaen. Nå må eier betale sin sjette tvangsmulkt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.10.2020 kl 09:03

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: «I forrige uke forfalt på ny fristen for rehabilitering av den mer enn 100 år gamle villaen som tilhørte direktøren på gamle Bjølsen Valsemølle. Den nye eieren må nå betale tvangsmulkt på 20.000 kroner. Kommunen har arbeidet med saken siden 2014.» melder NRK, søndag 25. oktober.

Plan- og bygningsetaten påla i juli eier å sette bygningen og utearealene i stand innen 15. oktober 2020, og de vedtok samtidig en tvangsmulkt på 20.000 kroner som måtte betales om eier ikke utførte arbeidet innen fristen.

Blitt gitt mange fristutsettelser

I brev til eier, 19. oktober, skriver Plan- og bygningsetaten (PBE) at de har besiktiget eiendommen fra veien den 15. oktober, og de registrerte da at pålegget ikke er fulgt:

«Taket var fortsatt dekket av presenning og utearealene var ikke ryddet. Vi har også mottatt en e-post fra deg samme dag som fristen gikk ut, der du skriver at dere ber om utsettelse av fristen. Begrunnelsen er at det kun er registrert et «garasjehus anneks til bolig» på eiendommen, og at dette gjør det mer komplisert å få innvilget lån.»

PBE påpeker at det har blitt gitt mange fristutsettelser i denne saken, og at disse har vært begrunnet i at det har vært en fremgang i istandsettingen av boligen.

ANNONSE

«Nå har det stort sett vært stillstand det siste året, og vi ser ikke lenger at vi kan gi flere fristutsettelser. Tvangsmulkten er dermed forfalt. Du vil få tilsendt en faktura med beløpet du skal betale.» skriver etaten videre.

PBE vedtok samtidig en ny tvangsmulkt på 30.000 kroner. For å unngå å måtte betale den nye tvangsmulkten må eier følge pålegget om istandsetting av bygningen, og opprydning av utearealene innen 15. januar 2020. Forfalt tvangsmulkt vil bli innkrevd uten ytterligere varsel.

Flere bøter

Sagene Avis skrev i starten av september om alle bøtene eier har fått for å ikke ha istandsatt den gamle direktørvillaen.

Så langt var det da betalt 95.000 kroner.

– Vi har krevd inn fem tvangsmulkter på til sammen 95.000 kroner i forbindelse med pålegg om istandsetting av eiendommen. Tvangsmulktene ble gitt for ikke igangsatte arbeider og ikke ferdigstilte arbeider. De fem tidligere tvangsmulktene er betalt. Det er lov å bo i huset, for de deler som er godkjent for varig opphold. Altså ikke kjeller eller loft, men første og andre etasje er godkjent, sa PBE til lokalavisa.

ANNONSE

Les mer om villaen i Treschows gate 8 B i denne saken

Sagene Avis har tidligere gjort gjentatte forsøk på å nå vedkommende som er registrert som eier, via telefon, e-post og SMS, men henvendelsene har ikke blitt besvart.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE