ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Kronprinsparet åpnet Barnas Stasjon

Kronprinsparet Mette-Marit og Haakon Magnus hilser på verstskapet Styreleder Trine Stensen og generalsekretær Jan Elvrum, ved Blå Kors Barnas Stasjon. Til venstre ved siden av Stensen varaordfører Khamshajiny Gunaratnam. Foto: TOR LIE

Det er en stund siden døra på Barnas Stasjon ble låst opp, men i dag var det kongelig offisiell åpning.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.05.2017 kl 20:01

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Blå Kors Barnas Stasjon i Biermannsgate i Bydel Sagene, er sammen med Barnas Stasjon Alna, Oslos første. Nye møteplasser for barnefamilier som sliter.

Kronprinsparet

Kronprinsparet Mette-Marit og Haakon Magnus sto for den offisielle snorklippingen. Tilstede var også varaordfører Khamshajiny Gunaratnam, bydelsdirektør Marius Trana, bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg, styreleder i Blå Kors, Trine Stensen og generalsekretær Jan Elverum.

Styreleder Stensen ønsket velkommen, deretter fortalte virksomhetsleder Hanne Pedersen om Barnas Stasjon.

Bydelsleder i Sagene, Helge Stoltenberg hilste på vegne av de tre samarbeidsbydelene, Sagene, Grünerløkka og Alna.

I tillegg var en pappa på plass for å fortelle om hva Barnas Stasjon har gjort for han, etterfulgt av snorklipping og omvisning i lokalene.

ANNONSE

– Når vi ser tilbake på hva vi har gjort for barn som lever i familier med rus og psykiske helseutfordringer har vi nok ikke gitt god nok hjelp, kanskje fordi dette er en gruppe som ikke roper høyest, oppsummert fra innlegget til bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) til Sagene Avis, i etterkant av åpningen mandag.

– Derfor er det så bra at Blå Kors nå etablerer Barnas Stasjon i bydel Sagene. Dette skal sette oss i bedre stand til å ta vare på barn som lever i utsatte familier. Vi skylder å ta bedre vare på disse barna. Jeg er vil takke Blå Kors på det varmeste for at de nå har etablert Barnas Stasjon i bydel Sagene! Jeg gleder meg til å følge arbeidet videre og jeg er spent på resultatene, sa også Stoltenberg.

Tilbudet

Sagene Avis har også tidligere skrevet om Barnas Stasjon, i vinter. Barnas stasjon vil tilby:

• Middag enkelte dager i uken
• Åpen lunsj enkelte dager i uken
• Aktiviteter for store og små som for eksempel maling, dans, baking, turer i nærmiljøet og kino
• Ferieturer
• Ulike gruppetilbud til gravide, mødre og fedre.
• Barnegruppe
• Barne- og familiesamtaler
• Foreldreveiledning individuelt og i grupper

I Bydel Sagene var 23% av alle barnevernssaker i 2015 direkte følge av foreldrenes rusmisbruk, ifølge Blå Kors selv.

ANNONSE

Den 24. oktober 2016 skrev Bydel Sagene og Grünerløkka kontrakt med Blå Kors om etablering av Barnas Stasjon. Dette skal være et tilbud som barnefamilier i sårbare livssituasjoner grunnet rus-og eller psykiske helseproblemer kan benytte seg av.

Takknemlig

Hanne Pedersen, avdelingsleder i Blå Kors, Barnas Stasjon i Oslo, uttalte i forrige sak takknemlighet for samarbeidet.

– Bydel Sagene viste enormt engasjement rundt etableringa av Barnas Stasjon. Dette er virkelig noe bydelen vil belyse i større grad enn tidligere, sa Pedersen.

Det var Lauriz Hansen, bydelens lege på 1800-tallet, som bodde i bygget hvor Barnas Stasjon nå holder til. I dag videreleier Bydel Sagene lokalene til Blå Kors.

Barnas Stasjon vil samarbeide med barnehager, skoler, NAV og barnevernet for å styrke forholdet i familier som trenger det.

ANNONSE

Oppfølging og utviklingsstøtte

Barnas Stasjon skal være et møtested der barn kan få god oppfølging og utviklingsstøtte, i tillegg til å styrke kompetansen til foreldre. Hovedmålgruppen er familier med barn i alderen 0-8 år som blant annet har utfordringer innen psykisk helse, rusproblematikk, ensomhet, isolasjon eller kommunikasjonsproblemer. Her vil man møte en kompetansegruppe som tilbyr dialog, samspill og samhandling.

Lekerom med dukker, bøker og lekekjøkken i Barnas Stasjon. FOTO: Synne Sofie Christiansen

Barnas Stasjon på Sagene skal tilby høy kompetanse, miljøterapeuter og psykologer er blant de ansatte. I tillegg vil det være frivillige som bidrar med aktiviteter til barna.

– Vi vil ha et nettverk med godt utdannede fagpersoner. Disse vil bidra med samtaler, både individuelt og i grupper. I tillegg tilbyr vi COS-grupper (ref: Circle of Security), som skal speile hvordan vi vil foreldre skal gi trygghet til barn. Etterhvert ønsker vi også å tilby pappa-grupper, sa også Pedersen videre i den tidligere saken i Sagene Avis.

ANNONSE

LES OGSÅ:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE