ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Sommeren i Hjemmets kolonihager:

Quiz, bordtennis og kafé

Bård Ansteinsson ser frem til å ha quiz i kolonihagen tirsdag 3.august. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Vi håper dette er tilbud for de som blir i byen i sommer. Så kan de tilbringe tiden sin her, sier styremedlem Birgit Dannenberg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.07.2021 kl 09:10

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BJØLSEN: Hjemmets kolonihager byr på flere aktiviteter i sommer. Her kan du lese hva det er å finne på i parkhagen på Bjølsen.

Kolonihagen har en lang tradisjon med å holde aktiviteter i hagen. De har tidligere arrangert festivalen Sagene Hagefest, bruktmarked og salgsmarked med innhøsting og hjemmelagde produkter. Også i sommer holder de tradisjonen i takt, og kan tilby quiz, kafé, nytt bordtennisbord og sightseeing.

– Alle som rusler forbi kan benytte seg av tilbudene i Hjemmets kolonihager. Jeg mener dette er kjempefine tilbud, både for hagemedlemmer og de som går forbi, sier styremedlem Birgit Dannenberg.

Kafé og bordtennis

Søndagskaffen i kolonihagen holder åpent gjennom hele sesongen fra klokken 12 til klokken 15. Der tilbys det brus, kaffe, vafler, og hvis noen har bakt blir det solgt i tillegg.

ANNONSE

Det var det tidligere Damelaget som pleide å drive kafeen. Nå er det hagemedlemmene selv om driver den, forklarer Dannenberg.

– Alle hagemedlemmer har ansvar for å stelle fellesarealene, og i år har vi tatt kaffedrift under dette.

Styremedlem Birgit Dannenberg viser rundt og forteller om aktivitetene man kan finne på i hagen i sommer. Foto: Cecilie Sunde Lien

Dannenberg understreker at kolonihagen er park og er åpen for alle. I år har de kjøp inn både bordtennisbord og dartskive til glede for de besøkende.

– Vi håper dette er tilbud for de som blir i byen i sommer. Så kan de tilbringe tid sin her.

ANNONSE

Quiz og sightseeing

Etter flere oppfordringer holder Hjemmets egen quizmaster Bård Ansteinsson hagequiz. Quizen blir avholdt tirsdag 3. august med oppmøte på Plassen klokken 18.

– Same procedure as every year. Folk kan trygt forsyne seg av ark og penner, samt bytte svarark etter hver omgang, skriver Ansteinsson til Sagene Avis.

Han minner om at det er væravhengig, men går ut i fra at det går fint.

Bård Ansteinsson ser frem til å ha quiz i kolonihagen tirsdag 3.august. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

ANNONSE

Hjemmets kolonihager rommer også det som må være byens mest kjent kolonihagehytte. Her tilhører nemlig den kjente hytta fra Barne-TV serien Portveien 2.

– Det har blitt litt sightseeing her i kolonihagen for å få med seg hytta. Det kommer stadig folk hit kun for å titte på det som de kjenner igjen fra Barne-TV, sier Dannenberg.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE