Sagene Avis

Bydelen sier ja til mer gatekunst

Bydelen sier ja til mer gatekunst, her fra Torshov. Foto: SAGENE AVIS

Bydel Sagene vil bli mer gatekunstvennlig, og vil blant annet hjelpe gatekunstnere til å komme i kontakt med eiendomsforvaltere. I tillegg lanserer bydelen eget kulturstipend.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2018 kl 09:16

SAGENE: I forrige lokalpolitiske bydelsutvalgsmøte sto også gatekunst på planen. Det ble et enstemmig vedtak om å si ja til mer gatekunst i bydelen.

Mer gatekunstvennlig

Fra vedtaket står det blant annet følgende:

– Bydel Sagene kan bli mer gatekunstvennlig ved at:

  • Administrasjonen kan bistå gatekunstnere som ønsker å komme i kontakt med forvaltere av eiendommer i bydelen, for å be om tillatelse til å oppføre kunstverk i offentlig rom.
  • Administrasjonen legger til rette for at ungdom i bydelen kan få tilbud om opplæring i ulike teknikker, enten via Oslo kulturskole eller bydelens ungdomstiltak.

  • Administrasjonen inviterer lokale gatekunstnere til å bidra ved bydelens ulike utendørsarrangementer. Bydelsutvalget presiserer formålet «gatekunst» i føringene for det nye

kulturstipendet bydelen skal utlyse, samt i formålet for frivilligmidlene.

Kulturstipend

I samme møte ble også det nye kulturstipendet diskutert og stemt over.

Der landet bydelsutvalget på følgende:

– Bydel Sagenes kulturstipend skal brukes til å stimulere lokale aktører som ønsker å skape kunst- og kulturopplevelser til glede for bydelens befolkning. Midlene kan brukes til følgende formål: Talentutvikling innen kulturfeltet i Bydel Sagene. Materialer, reise- og studiestøtte til kunstnere med tilhold i Bydel Sagene. Prosjekter som støtter opp under Bydel Sagenes kulturprofil, og som faller utenfor retningslinjene for bydelens frivilligmidler.

De som kan søke om stipend er blant annet utøvere som bor i bydel Sagene, utøvere eller grupper av utøvere som har hovedvekten av sitt virke i bydelen. Utøvere, grupper av utøvere, eller prosjekter som er tenkt realisert i bydelen.


Stipendet vil bli utlyst i offentlige kanaler og i media, med søknadsfrist 1. august.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...