ANNONSE

Det svinger av Torshovkorpset

Torshovkorpset ble invitert til stor korpsfest, hør og se video i saken.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

ØSTENSJØ: Torsdag 31. mai var Torshovkorpset igjen invitert til å spille på den årlige Skøyenkvelden på Nordre Skøyen hovedgård i Bydel Østensjø.

Se video av det flotte korpset og drillpikene her!

Lokalavisa snakket med Torshovkorpset i forbindelse med sitt 45-årsjubileum i fjor.

– Vi får flere og flere forespørsler om å delta i forskjellige sosiale sammenhenger både i media og i offentlige og private arrangementer. Det er praktisk talt fullt oppmøte på øvelsene, vi får god kvalitet på enetimer og ikke minst flittig egenøving, sa Dag Bredesen den gang.

TORSHOVKORPSET: Drillpikene var flotte å se på mens korpset spilte! Foto: Janina Lauritsen

Torshovkorpset ble hedret med Oslo bys kulturpris for 2017, sammen med Møllergata skoles musikkorps og Kampen skoles musikkorps. Til sammen representerer disse tre korpsene bredden, kontinuiteten, engasjementet, frivilligheten og mangfoldet i byens korpsbevegelse.

Kulturprisen tildeles en person eller gruppe som gjennom lengre tid har gjort en særlig fremragende innsats innen kunst, vitenskap eller annet kulturarbeid i byens eller landets kulturliv.

I begrunnelsen sto det:

«Torshovkorpset ble stiftet i 1972 som Torshov Skoles Musikkorps. Korpset er trolig verdens eldste korps for musikanter med behov for særskilt tilrettelegging. Korpsmusikerne rekrutteres fra hele Oslo-området og har ca. 80 aktive deltakere.

Korpset nyter stor popularitet i hovedstaden for sine flotte konserter og ikke minst for herlig spilling hver eneste 17. mai. Under mottoet «vi vil – vi kan» skaper Torshovkorpset smittende spilleglede og musikalske opplevelser på høyt nivå.»

TORSHOVKORPSET: Korpset var gjester under den årlige Skøyenkvelden i Bydel Østensjø Foto: Janina Lauritsen

DUSKEDAMER: Heiadamene i Torshovkorpset! Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

Snart stor konsert med KORK: – Vi vil og vi kan!
Torshovkorpset får høythengende kulturpris

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord