Sagene Avis

Sagene Avis

Kjeks fra Sagene er årets bakst!

ØLKJEKS: Det ble seier i Stavanger for Ølkjeksen fra Ringnes Brygghus. Her ved kjøkkensjef Hampus Malmqvist og daglig leder Hans Ingi Tryggvason. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Ølkjeksen fra Ringnes Brygghus stakk av med prisen for Årets bakst da Det Norske Måltid ble kåret for 12. gang.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2020 kl 12:07

SAGENE/STAVANGER: Fredag var det klart for den 12. finalen i Det Norske Måltid i Stavanger. Kåringen retter blikket mot «menneskene som setter Norge på matkartet.»

– Norsk mat og drikke er i verdensklasse med høy kvalitet og stort mangfold. Årets Skaperkraft er en ny pris vi håper kan bidra til å videreutvikle teamene bak produktene, skriver Det Norske Måltid i en pressemelding.

– Det Norske Måltid er en anledning til å feire de dyktige menneskene som produserer fantastisk mat og drikke rundt om i Norge. Felles for dem alle er innovasjon, pågangsmot og investeringslyst, i tillegg til mengder stolthet og entusiasme, sier leder i Det Norske Måltid, Kristin Austigard.

Oppfordrer folk til å leke med nye oppskrifter

– Vi er utrolig takknemlige til Det Norsk Måltid for denne fantastiske prisen, sier daglig leder hos Ringnes Brygghus, Hans Ingi Tryggvason, til Sagene Avis. Han legger til at de er ute og frir til lokale bakerier for å få til en større produksjon av kjeksen.

De bruker denne prisen som motivasjon til å se på utvikling av andre produkter laget på mask.

– Vi leker med tanken om å sette i gang en konkurranse der vi oppfordrer oslofolk til å leke med nye oppskrifter basert på mask fra Ringnes Brygghus. Og vi setter i gang et samarbeid med Too Good To Go, der folk kan hente mask hos oss.

Her kan du lese om da lokalavisa dro til Ringnes Brygghus for å teste godsakene

Brukte rester fra ølbrygging

I fjor høst så ølkjeksen dagens lys på Ringnes Brygghus nederst på Sagene. Ideen ble født for å slippe å kaste restene fra ølbryggingen.

– Etter du har brygget øl, sitter du jo igjen med mye malt som normalt kastes. Men vi tenkte at dette er det jo god mat i, og fikk god hjelp til idé og utvikling sammen med Frekkstrek og Ringnes’ kokk og kjøkkensjef Hampus Malmqvist til å lage en oppskrift til deilige kjeks med spennende smak av øl, sa Hans Ingi Tryggvason, daglig leder for Ringnes Brygghus, til Sagene Avis i fjor høst.

Helt til topps

Nykommeren fra Sagene ble nominert til kåringen av Årets Måltid i klassen «Årets bakst», og under finalen i Stavanger fredag 10. januar var det nettopp «Ølkjeks på boks fra Ringnes Brygghus» som gikk av med seieren.

Om produktet sier juryen:

«Vinneren har en sprø og knasende god konsistens. Smaken har tydelig aroma fra ingrediensene som er benyttet. Produktet har en stilig emballasje som gir forbrukeren en god historiefortelling og den viser en tydelig stedlig tilhørighet. Dommerne liker at vinneren tenker bærekraft i sin produksjon. Produktet er produsert av restprodukt etter brygging, og emballasjen er resirkulerbar og sikrer god holdbarhet på produktet».

Her mottar Hans Ingi Tryggvason prisen på scenen. Foto: Bitmap / Det Norske Måltid

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...