ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

En hel uke med friluftsaktiviteter – blant annet utetrim i Torshovparken

Friluftslivets uke med oppstart av friluftstrim i Torshovparken. Foto: Thomas S. Pettersen

– Målet er å få flest mulig ut i naturen, sier arrangøren Norsk Friluftsliv. 1. til 9. september markeres Friluftslivets uke med rekordmange arrangementer over hele landet. I Torshovparken kan du bevege deg sammen med andre.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Under Friluftslivets uke 1.-9. september blir det friluftslivsfest i hele Norge, med rekordmange arrangementer fra nord til sør.

Det er Norsk Friluftsliv og deres medlemsorganisasjoner som står bak arrangementet, som har vært en tradisjon hver høst siden 1993. Og det blir større for hvert år som går, i takt med at friluftsinteressen i Norge øker.

Rekordmange aktiviteter

– Målet med uken er å få flest mulig ut i naturen, og det er tydelig at dette er en feiring det norske folk setter pris på. Friluftslivets uke er også en flott mulighet til å oppdage nye turmuligheter i sitt nærområde, og lære mer om hva de lokale lagene og foreningene har å tilby av aktiviteter, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal, i en pressemelding.

I den nasjonale aktivitetskalenderen for Friluftslivets uke, kan man finne det som skjer i fylket man bor i, uansett hvem som arrangerer. Til nå er det over 1100 registrerte arrangementer i kalenderen – noe som er ny rekord.

En rask opptelling i kalenderen viser at det den kommende uken er nesten 90 arrangementer i Oslo alene.

ANNONSE

Friluftslivets uke åpner med sove-ute-aksjonen #nattinaturen lørdag 1. september, mens det søndag 2. september er Kom-deg-ut-dagen og Friluftslivets dag på en rekke steder i landet. Uken avsluttes med Teltjakten søndag 9. september.

Friluftslivets dag

Tradisjonen tro sparkes Friluftslivets uke i gang med Friluftslivets dag på Sognsvann søndag 2. september.

2. september kan du, blant mye annet, padle kano på Sognsvann. Foto: Paulina Cervenka / Nors Friluftsliv

Rundt 25 organisasjoner og aktører stiller med morsomme aktiviteter, arrangementer og konkurranser, for både store og små. Arrangementet varer fra kl. 10-15.30.

Det blir kano- og kajakkpadling, båtturer, quizer, klatring, blindestafett, zip-line, eventyrsti, spikking, sopptur, sommerski, natursti, fuglekikking, Turmat fra hele verden, og mye, mye, mer!

ANNONSE

Kulturminister Trine Skei Grande vil stå for den offisielle åpningen av Friluftslivets uke på Sognsvann denne dagen.

Trim i Torshovparken

I løpet av uka kan du bli med på korte og lengre turer i marka, nærturer i sentrumsområder, padling på fjorden og en lang rekke friluftskurs.

I vår bydel starter DNT opp med Friluftstrim i Torshovparken mandag 3. september. Det er oppmøte ved paviljongen klokka 10.00, og det krever ingen påmelding.

Ta med en venn eller nabo eller kom alene, oppfordrer DNT, som har instruktører og verter tilstede som serverer kaffe/te etter treningen. Trimtilbudet har fokus på styrke- og balansetrening som øker evnen til å gå tur i ulendt terreng. Det er spesielt ettet mot seniorer, men er åpent for alle. Friluftstrimmen fortsetter hver mandag utover høsten. Les mer her.

Les mer om disse, og se de nesten 90 arrangementene i Oslo-området, på nettsiden til Friluftslivets uke.

ANNONSE

– Er for alle

Norsk Friluftsliv er en paraplyorganisasjon for 17 norske friluftslivsorganisasjoner, og det er disse som står bak den landsdekkende feiringen. Men arrangementene og aktivitetene som foregår over hele landet, er i regi av en rekke ulike organisasjoner, friluftsråd, lokale lag og foreninger, kommuner og privatpersoner.

– Friluftslivets uke er for alle, uansett om man er mest interessert i luftige fjellturer, teltlivet, morsomme aktivitetsdager for barn, eller soppturer. September er en flott tid i norsk natur, som man virkelig burde komme seg ut og nyte, oppfordrer Lasse Heimdal.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE