ANNONSE

– Har dere brølt mye i det siste? Det har vi hørt...

BRØL: Tigerbussen har kommet til Trikkestallen! Foto: Janina Lauritsen

Har du gått forbi Trikkestallen og sett en stor, oransje tigerbuss? Og kanskje en mystisk mann med hatt, kort og kniver?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

TRIKKESTALLEN: – Har dere brølt mye i det siste? Det har vi hørt, derfor kom Tigerbussen hit!

«Diana» «Diego» og «Otto» er i gang med å få alle barna med på å brøle så høyt de kan – det er nemlig den eneste måten å få komme inn i tigerbussen på.

Bærer barnas fortellinger

«Tigerbussen kommer» er et teaterstykke om tigerbussen og skuespillerne som følger den. Tigerbussen er nemlig en levende tiger som har et teater inni magen. Den er også Oslo-barnas beskytter og bærer deres fortellinger i hjertet sitt.

Kunstnerisk leder og regissør Hilde Brinchmann forteller om hvordan hun vil spre teater til barn.

– De har ofte ikke egne penger og kan ikke bevege seg fritt. Vi prøvde å finne ut av hvordan kan vi beholde scenerommet og allikevel bevege oss rundt. Så nevnte noen smørebussen til skilandslaget.

TEATER: "Arnold" og "Diana" Foto: Janina Lauritsen

Utvides til et scenerom

Tigerbussen er en expotrailer som kan utvides til et scenerom på seks ganger ti meter der Oslo-barna inviteres med inn i teaterets verden, midt i sitt eget hverdagsliv.

Bussen er leid inn til dette pilotprosjektet, men Brinchmann håper de får kjøpt sin egen buss slik at den blir et permanent innslag i "Tigerstaden".

"Tigerbussen kommer!" er er samarbeid med Oslo Nye Teater, Det Adre Teateret og Redd Barna. Pilotprosjektet er søttet av Kulturrådet og Oslo kommune.

– Vi samler krefter for et teater for barn i Oslo! sier Brinchmann og forteller videre:

– Vi ville at historien skulle handle om tigerbussen - som legger egg som en drage og klekker egg med skuespillere inni.

TIGERBUSSEN KOMMER!: Teateret spilles foran Trikkestallen til og med søndag 3. juni. Foto: Janina Lauritsen

Vil ha ulike temaer

Ideen med å ha egen buss er at de skal forskjellige forestillinger, men at skuespillerne som er med i "Tigerbussen kommer" er med rundt omkring ute og rundt bussen. Inne kan det være andre teatergrupper, ungdomsgrupper og lignende.

– Og vi vil ha ulike temaer for ulike målgrupper.

Så hva driver egentlig «Diana», «Diego», «Otto», «Arnold» og alle de andre i glitrende, flotte klær på med? Med musikk, lys og mye mystikk og spenning forteller de historien om tigerbussen. Men vi røper ikke noe av handlingen eller hva som skjer inni bussen. Det må oppleves!

"Tigerbussen kommer!" er en interaktiv og nyskapende opplevelse for barn fra seks til tolv år (ikke egnet for barn under fem år).

Tigerbussen står foran Trikkestallen på Torshov til og med søndag 3. juni, med flere forestillinger daglig. Informasjon om tidspunkt og billetter kan du finne her på Tigerstadsteatrets hjemmeside

TIGERBUSSEN: "Tigerbussen kommer!" er pilotprosjektet til Tigerstadsteatret Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

Nytt aktivitetsanlegg: – Dette gjør noe med stoltheten til folk

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord