ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Har du sett disse figurene rundt omkring?

Det du ser er middelaldrende forretningsmenn, forlatt på absurde steder. Foto: Cecilie Sunde Lien

Figurene på Bentsebrua er bare to av mange skulpturer - plassert over hele verden.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

BENTSEBRUA: Figurene var en del av kunstprosjektet Nuart Rad, kuratert av Nuart Festival fra Stavanger. I den sammenheng plasserte den spanske kunstneren Isaac Cordal cirka 20 skulpturer rundt omkring i Oslo, hvorav seks befinner seg i bydelen.

Prosjektet tok del i Cordals allerede eksisterende kunstserie «Cement Eclipses». Kunstneren har siden 2006 plassert en «stor familie» med skulpturer på offentlige steder over hele verden, blant annet i New York, Paris, Berlin, Bogotá, London, Hanoi, Brüssel, Amsterdam og San Francisco, for å nevne noen.

De 25 centimeter høye middelaldrene forretningsmennene er forlatt i absurde situasjoner, og kan oppdages på gjemte steder på bygningsmasser, busstopp, vegger, eller andre usannsynlige steder.

Gjennom miniatyrisering og stedsspesifikk plassering er de ment til å fange opp det absurde med den menneskelige eksistensen.

– Jeg syns det var veldig interessant å få gjøre en installasjon i Oslo, og håper å returnere i fremtiden, forteller Cordal til lokalavisa.

ANNONSE

– Det er fint skulpturene har venner

– Det hender at folk som oppdager skulpturene sender meg bilde av dem eller tar kontakt gjennom sosiale medier. Det er en fin måte for meg å finne ut om de fortsatt er på stedene jeg plasserte dem, sier Cordal.

Nylig ble kunstneren kontaktet av en person i Oslo:

– Han sa skulpturen var i fare på grunn av renovering av fasaden den var plassert på. Han tok til og med kontakt med eieren av renovasjonsselskapet - så skulpturen ikke skulle bli ødelagt, sier kunstneren.

Cordal forteller at den type interaksjon er svært interessant:

ANNONSE

– Også er det fint å vite at skulpturene har venner som passer på dem, sier han.

På kartet kan du se hvor Cordal har plassert skulpturene i Oslo (gul markering):

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE