ANNONSE

Hold deg frisk med gullmelka

Golden milk. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

– Eller golden milk. Ikke oppfunnet av en hipster, men derimot en drikk som har vært drukket i mer enn 2000 år.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 17:25

ANNONSE

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Golden milk har blitt ganske så hipt i det siste. Men den ble ikke oppfunnet av en hipster barista slik mange kanskje tror. Golden milk kommer fra gamle Ayurvediske tradisjoner og har blitt drukket i over 2000 år som en varmende og helsebringende drikk.

En god klem innefra

Den er betennelsesdempende, mettende og føles rett og slett som å få en god klem innefra. I tillegg er den helt nydelig i fargen, og passer høsten helt perfekt.

Vår golden milk

  • 2 - 3 mellomstore gurkemeie
  • ingefær (på størrelse men en stor tommel)
  • 4 dl melk (erstatt gjerne med kokos eller annen melk)
  • en dæsj pepper
  • en dæsj bourbon vanilje (bourbon er best synes nå vi)
  • en teskje honning (hvis du vil)

Blandes og varmes opp

Kjør gurkemeie, ingefær og litt melk i en kjøkkenmaskin/liten blender. Ha dette oppi en kjele med resten av melka, og varm opp. La det bli varmt men aldri koke, og la det stå i rundt 5 - 10 minutter på varmen slik at røttene får gitt fra seg alt det gode. Ha i pepper og vanilje, og honning hvis du vil. Sil over i en kopp. Du kan strø litt vanilje over for å pynte. Nyt og kos deg.

Gurkemeie

Gurkemeie kalles for naturens betennelsesdempende rot. Det er det aktive stoffet curcumin som har denne effekten. Det er også noen komponenter i pepper som gjør at kroppen lettere klarer å nyttiggjøre seg av curcumin. Så bruker du gurkemeie i en rett, husk å bruke litt pepper!

Hold deg frisk og nyt en golden milk!

Her kan du lese mer fra Matspalten!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt