Sagene Avis

– Ingen forventer nok at «de gamlingene der» lager musikkvideo!

MUSIKKVIDEO: RETRO-koret har laget musikkvideo med deLillos-låta «Hold på en venn» Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Vi tenker at om 5 år, 10 år, 30 år, så vil ingen ha glemt koronapandemien. Det vil være litt som «Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?» Hvor var RETRO under koronapandemien? Jo, det kan vi faktisk vise frem! sier Kirsti Dahl Johansen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2020 kl 13:35

BJØLSEN: Søndag 24. mai slipper RETRO en musikkvideo, hvor de synger deLillos-låta «Hold på en venn».

– Det er mange som lager «korona-videoer» for tiden, og vi vil være med på det! Vi tenker at om 5 år, 10 år, 30 år, så vil ingen ha glemt koronapandemien. Det vil være litt som «Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven?» Hvor var RETRO under koronapandemien? Jo, det kan vi faktisk vise frem! Vi var ikke passive. Vi gjorde noe, som holdt oss sammen, og som ga fremdrift til det som er vårt prosjekt, sier korets styreleder, Kirsti Dahl Johansen.

Å lage musikkvideo fra hjemmekontor har vært samlende og inspirerende. Det gir dem følelsen av å gjøre noe sammen, og lage noe fint, selv om de ikke kan være kor på samme måte som de pleier.

– Opplevelsen av å se oss selv «sammen» på film, berører oss, faktisk. Det styrker vennskapet i denne tiden, det er som å være sammen.

– Det er ekte lyd!

De valgte «Hold på en venn» nettopp fordi de har blitt minnet om betydningen av vennskap de siste månedene. Mange har vært, og er, mer eller mindre isolert og telefonen er blitt mer benyttet til å ringe med enn på lenge.


– Sangen handler om nettopp dette, å holde kontakten med gamle venner, ellers forsvinner de. Vi tenker at det vil være talende for den tiden vi lever i, å synge sammen, om betydningen av vennskap i en setting der vi ikke kan være sammen. Det er mange som har benyttet anledningen til å ta kontakt med gamle venner denne våren, sier Dahl Johansen og fortsetter:

– Og ikke minst: Det er Facetime- og selfie-generasjonens tidsalder, og de fleste av oss som synger i RETRO er forbi den første ungdomstiden, for å si det sånn. Mange av oss er ikke vant til å bruke sosiale medier på samme måte som våre barn og barnebarn. Vi er fremdeles ukomfortable med å distribuere bilder av oss selv. Så dette har vært en bratt læringskurve for mange i koret, og alle har vi lært oss å møtes på nye, digitale plattformer, noe vi kommer til å ha nytte av i mange sammenhenger. Ingen forventer nok av RETRO at «de gamlingene der» lager video av seg selv fra hjemmekontor! Derfor er det ekstra gøy å gjøre det!

Resultatet er blitt underholdende og et minne for livet, mener hun. Temaet kunne gitt et melankolsk uttrykk, men de valgte å bruke humor, farger og lett stemning. Det synes de fungerer.

– Vi er veldig fornøyd! Hadde vi skullet produsere en musikkvideo før «konora-time», ville det vært større krav til kvalitet, og vi ville ha brukt timesvis i studio, som vi har i kjelleren i Metodistkirken på Bjølsen. Men med opptak fra mobiltelefon er det ingen som forventer perfeksjon. Det gjør at vi kunne slappe mer av, og ta det som det kommer. Til å være lydopptak fra mobiltelefon, synes vi resultatet er blitt veldig bra. Det er André Storeng som har mikset lyden, og han har ikke brukt noe auto-tune eller noe sånt. Det er ekte lyd! Det er sånn vi synger!

Høstkonserten utsettes

RETRO har ikke hatt korøvelser i kirkerommet etter 12. mars. De savner å synge sammen, men de har møttes på Zoom hver onsdag kveld og korets musikalske leder, André Storeng, har spilt inn lydfiler, for hver stemme, slik at de har kunnet øve hjemme, hver for seg. Zoom-øvelsene har vært brukt til stemmevis gjennomgang, planlegging og avklaring.


– Etter planen skal vi holde konsert med nytt repertoar i Metodistkirken på Bjølsen 18. oktober, men den datoen blir nok skjøvet på nå. Vi ligger etter med øving, og vi vet jo ikke hvordan smitterestriksjonene vil påvirke antall publikum vi har lov å ha til høsten.

Men koret øver mot konserten, og uansett når den blir skal den handle om «levd liv» og «under overflaten». Repertoaret er satt, og «Hold på en venn» er blant de nye sangene de øver inn.

De gleder seg også til å ha øvelser stemmevis på onsdager fremover, da blir det ikke så mange som møtes.

– Og de siste to øvelsene før sommeren, kommer vi til å møtes igjen som kor, og synge sammen i friluft! Sier Dahl Johansen fornøyd.

Musikkvideoen slippes på korets Facebook-side, søndag 24 mai, klokken 20.00.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...