– Keep it simple!

Hvorfor gjøre alt så vanskelig? Foto: Sadie Lawler

– Overalt er det lange beskrivelser om hvordan du skal lage den perfekte desserten. Hvorfor skal alt være så komplisert?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 17:25

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Det er alltid mange som mener mye når det kommer til dessert, men vi mener ofte at det enkle er det beste. Vi kjører på med is og bær!

Is kan man finne hvor som helst, vi vil selvfølgelig anbefale å finne is som er økologisk – både fordi den smaker så mye bedre, og i tillegg er den så mye sunnere, og har gode, naturlige ingredienser.

Velge is

Gjør det enkelt, finn en smak du liker, enten det er fløteis, yogurtis, sorbet, eller vegansk is, kjøp den – og du er omtrent halvveis i dessertforberedelsene.

Økologiske bær

Nummer to er å finne noen bær du liker. Her vil vi være mye strengere, og si at det er kun usprøyta, og aller helst økologiske bær som gjelder. Alt annet en økologiske bær er dessverre ofte med sprøytemidler og andre skadelige kjemikalier, og er bare trist å servere til noe som skal være en nytelse.

Uansett er det flere gode kilder til sunne bær, aller helst plukker du de selv i en hage, eller en skog, men om det ikke er mulig er det nå flere butikker som selger de gode variantene.

Pynt

Siste del er pynt, igjen så velger du bare noe du synes er skikkelig digg. Noen kjappe forslag er nøtter, sjokoladebiter, kakaonibs, kokosmasse eller kokosflak, igjen – gå for noe godt, og enkelt.

Dette er alt som skal til for å kreere en helt personlig, uendelig smakfull og temmelig sunn dessert. Ikke kast bort verdifull soltid på kjøkkenet, bruk heller tida med familie og venner og nyt sommersola, uansett hvor du er – det er i hvert fall vår plan.

Kombinasjoner

Her har du noen supre kombinasjoner du kan prøve - vi har brukt vanilje fløteisen fra Isrosa til alle, fordi det finnes neppe noe enklere eller bedre enn vaniljeis.

  • Sommerens høydepunkt: Vaniljeis med bringebær, rips, jordbær og stikkelsbær, med litt knuste hasselnøtter.
  • Mørk og deilig: Vaniljeis med en swirl av kakaopulver, toppet med kakaonibs, kokosflak, og noe rips for litt farge og syre.
  • Crunchy moro: Vaniljeis med knuste valnøtter, mandler, cashewnøtter og hasselnøtter, med et deilig dryss av bringebær på toppen.

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...