Sagene Avis

Klarer Sagene å bygge en enda tøffere pepperkakeby enn Bergen?

Du kan bli med på å bake Sagenes pepperkakelandsby. Hva slags byggverk vil du ha med? Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Finn frem pepperkakedeigen, nonstop, seigmenn og melis, for nå skal det bygges!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

MYRENS VERKSTED: Alle bakeglade og kreative folk i Bydel Sagene kan bare glede seg. Nå skal Bydel Sagene og Gramstua lage pepperkakeby, men de er avhengige av din hjelp.

Om du vil bygge huset ditt, Oslo Plaza, et slott, tivoli, Big Ben, Sagene kirke eller et mer tradisjonelt pepperkakehus, er helt opp til deg og kreativiteten din. Gramstua tar gjerne imot flere bidrag, kanskje en en bil, buss eller hest og kjerre som kjører mellom husene?

Julestue åpner 1. desember

Bidragene kan leveres på Gramstua på Myrens verksted, mellom Eventyrfabrikken og Klatreverket, torsdag 29. november fra klokken 13-16.

Lørdag 1. desember klokken 10.00 åpnes landsbyen for publikum, som vil bli stående over jul.

Anneli Sande, eier av Gramstua, håper folk vil være med på moroa. Hun er også eier av Kaffegram på Sagene og utvider nå med Gramstua, som åpner julestue 1. desember.


– Mellom klokken 10 og 14 kan barna komme og pynte Gramstua ved å lage og henge opp papirlenker. I en julestue synes vi også at det skal være en pepperkakeby. Klarer vi på Sagene å lage noe som blir en attraksjon? Vi lager i hvert fall plass til å ta imot mange hus og er spent på om noen vil være med på det. V håper dette kan være et trivelig bidrag til byen og bydelen, vi skal jobbe for å få det til, sier Sande.

Og etter at pepperkakelandsbyen er bygget og beundret gjennom hele desember og over nyttår, inviteres alle til knusefest for å spise den opp, søndag 6. januar klokken 10-11.

Pepperkakebyen i Bergen er godt kjent, nå skal Sagene få sin pepperkakeversjon. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Har lenge ønsket kjøkken

Etter at julestua og pepperkakebyen er over, fortsetter Gramstua som et kafétilbud.

Historien bak Gramstua er at den lille kaféen Kaffegram, som fylte ti år i år, har ønsket seg et produksjonskjøkken. Da kan de produsere maten til sine og andres kaféer, og ha catering og andre oppdrag.


– Muligheten åpnet seg plutselig for at vi kunne overta storkjøkkenet midt på Myrens Verksted - noe som er en stor opptur for oss. Noen andre skulle drive serveringsstedet der, men de trakk seg midt i oppløpet. Brått fikk vi dermed tilbud om å åpne et nytt sted også. Vi kaller dette for Gramstua, sier Sande.

Konseptet for Gramstua er under utforming. Sande tenker at det skal være et kafétilbud med god, variert mat som passer til folk som trener og jobber ved Myrens verksted, og åpningstidene skal fungere for dem.

– Får vi til et brunsjsted i helgene blir det veldig stas. Vi bygger på menyen på Kaffegram som skal ha noe søtt og salt, både til veganere, vegetarianer, flexianere og folk flest som ønsker mat med god smak og kvalitet.

Tilpasses grupper

Samtidig med kafétilbudet vil Sande at deler av dagen og kvelder tilrettelegges for grupper.

– Byen har mange restauranter og kaféer, men disse er ikke nødvendigvis tilpasset grupper som ønsker å bruke tid og plass sammen i trivelige omgivelser til fellesaktiviteter, møter og fester. Der kan vi forhåpentligvis fylle et behov. Vi vil også selv ta initiativ til å invitere til ulike arrangement vi håper folk vil like.


Utformingen og atmosfæren av rommet skal være nedpå.

– Det skal passe å komme i treningstøy og med treningsbagen i hånda. Hos oss skal det være en romslig og vennlig atmosfære.

Pepperkakeby, her fra Bergen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...