ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

MATSPALTEN: Hva gjør man når man skal kose seg?

Tahinibrownies - helt på ekte. Foto: EKTE VARE AS

Baker brownies, så klart. Men hverken kos eller brownies behøver å inneholde store mengder hvetemel og raffinert sukker.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 13:49

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

De første ukene i august er litt som sommerens versjon av en søndag, syns jeg. En siste sjanse til å virkelig slappe av og klemme inn litt kos før man vender tilbake til hverdagen for fullt.

Og hva gjør man når man skal kose seg? Man baker brownies, så klart!

Men hverken kos eller brownies behøver å innebære store mengder hvetemel, raffinert sukker eller være fra ferdig posekake. Selv om det ikke nødvendigvis er noe galt i det, så blir det bare så mye mer spennende med skikkelige ingredienser. Like enkelt er det også.

Tahini

Denne brownien baserer seg tahini - sesampasta på godt norsk - som er en klassisk ingrediens fra midtøsten.

ANNONSE

Tahini har en litt nøttete smak som passer utrolig godt sammen med sjokolade. Kombinert med kokosflak og havsalt får du en eksotisk og kompleks brownie.

Sukkeret er byttet ut med kokossukker og lønnesirup, som begge deler er litt snillere med blodsukkeret enn vanlig rørsukker.

Og det beste av alt? Denne brownien kan du trygt servere til dem som er nødt til å holde seg unna gluten og melk. Så hva mer er det egentlig å lure på?

Tahinibrownies

 • 2 egg fra glade høner
 • 16 ss tahini
 • 8 ss kokossukker
 • 5 ss lønnesirup
 • 6 ss kakao
 • 1 ss kokosmel
 • 1/2 ts natron
 • 1/2 ts ekte vaniljepulver
 • 1/4 ts havsalt
 • 100 g hakket, mørk sjokolade

Topping:

 • 50 g hakket, mørk sjokolade
 • 1 håndfull kokosflak

ANNONSE

Havsalt

Forvarm ovnen til 175ºC. Bland sammen alle de tørre ingrediensene utenom kokossukkeret og sjokoladeen i en liten bolle.

I en større bolle visper du sammen kokossukker, egg, tahini og lønnesirup. Vend inn alle den tørre blandingen i den våte og pass på at alt blir godt blandet. Røren blir veldig tykk! Vend til slutt inn den hakkede sjokoladen.

Fordel røren jevnt utover i en godt smurt form på ca. 20x20 cm. Til dette kan det lønne seg å bruke en slikkepott som er smurt inn med litt olje. Strø til slutt over hakket sjokolade, kokosflak og et dryss havsalt.

Stek kaken i 15-25 minutter eller til det så vidt sitter igjen litt rester på en kniv når du stikker den i midten av kaken. Her gjelder det å følge med! La kaken avkjøles før du hvelver den ut av formen og skjærer den opp. Kaken holder seg fint i fryseren – hvis det blir noe igjen av den!

ANNONSE

Oppskrift fritt etter Ambitious Kitchen sin «Grain Free Tahini Brownies».

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE