ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

MATSPALTEN: – Lei av matjuks i matvarebransjen? Den beste skinka lager du selv...

Noen som ble litt småsultne nå? Foto: Sadie Lawler

...og helt uten plastfilm! Innholdet er det det burde være, det vil si 100 prosent skinke - noe annet er jo litt absurd.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 13:48

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Du fikk kanskje nylig med deg Matkontrollen og deres gjennomgang av skinkeprodukter og hvordan produsentene bruker emballasjen for å skjule at skinkene blir dårlige?

Selv om vi kan skryte av å selge den reneste og ærligste økologiske skinken som er å få tak i, tenker vi at det aller aller beste er jo å lage dette selv. Da kan du være sikker på at innholdet er det det burde være, det vil si 100% skinke - noe annet er jo litt absurd.

Og du kan få akkurat den smaken du vil ha. Dette er luksuspålegg til hverdagen, eller noe skikkelig stas og litt retro å ha til brunsj eller på koldtbordet.

Superdigg honning- og sennepskinke

1 eller flere skinkebiter
2 ss honning
2 ss grov sennep (ikke søt)
15-20 nellikspiker

ANNONSE

Kok opp vann i en kjele som er stor nok til å ha skinkebiten i uten at den rører bort i kantene. Når vannet koker senker du skinka nedi og skrur ned varmen slik at det bare småputrer (noen få bobler kan poppe opp innimellom, men ikke konstant). La det stå i 35 minutter for hver kilo av skinke. Hvis vannet ikke dekker skinka mens det koker bort, har du kokende vann oppi.

Skjær gjennom svoret

Ta så ut skinka og skjær av svoret (men ikke fettet som er under). Skjær kryss i fettet (eller vær fancy og lag mønster). Stikk nellikspiker nedi fettet, igjen, lag et fint mønster hvis du føler deg fjong. Det gjorde tydeligvis ikke vi.

Bland sammen honningen og sennepen og smør det utover hele skinka og ha på en rist med fat under (du kan med fordel ha folie på det fatet, da honningen liker å brenne seg fast…). Bak i midten av ovnen på 200C, bruk 10 minutter for hver kilo av skinke. Smør gjerne på nytt med blandingen (den drypper litt ned så du kan fange det opp fra fatet med en pensel) underveis.

Hvile er viktig

Ta den ut og la den hvile i minst 10 minutter før du skjærer den opp. Denne selvlagde lekkerbisken kan spises som pålegg, til middag med grønnsaker, til brunsj med eggs benedict, du kan fint fryse den ned for en regnfull dag, eller bare ha den i kjøleskapet og spis den kald mens du står foran kjøleskapet og lurer på hva du skal spise. Nam!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

ANNONSE

Her kan du lese mer fra Matspalten!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE