ANNONSE

Mitt-ditt-alt-vårt:

Med gjerder skal Jan inspirere barna til å sette grenser

Jan Christensen ved det som snart er det nye ferdige kunstprosjektet ved Tåsenløkka Barnehage. Foto: INGER GOGSTAD/KULTURETATEN

Kanskje flere som har lurt på hva som skjer på friområdet ved den store barnehagen?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2018 kl 18:34

ANNONSE

TÅSEN: Røa Gjerdefabrikk AS er i full gang med å montere opp gjerder - rett utenfor Tåsenløkka Barnehage i Claus Borchs vei, like ved Voldsløkka.

Mitt-ditt-alt-vårt

Men dette er ikke et vanlig gjerdeprosjekt for Røa Gjerdefabrikk - dette er kunst, og det har et klart budskap:

– Mitt-ditt-alt-vårt er en øvelse i grensesetting, og en installasjon som tematiserer eierskap og rettferdig fordeling, grensesetting og fordeling er også en naturlig del av det pedagogiske innholdet, forteller kunstner Jan Christensen, som sammen med Marius Dahl endelig snart kan se kunstprosjektet ferdig.

Han legger til at barn ofte har en klar oppfattelse av hva som er rettferdig og urettferdig fordeling av goder.

Christensen forteller videre at kunstprosjektet også har en humoristisk side - da gjerdet ikke har en streng utforming, men krysser inn og ut av barnehagen i en «dynamisk bevegelse».

Røa Gjerdefabrikk AS var i full gang fredag, med å sette opp gjerder på friområdet ved Tåsenløkka Barnehage. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Har tatt tid

Prosjektet har tatt tid, det startet hos Kulturetaten allerede i 2016, men det måtte gjennom både Plan- og bygningsetaten og Bymiljøetaten for godkjenning. Kunstprosjektet er finansiert av Kulturetaten, til 610.000 kroner.

– Dette skal være et spennende rom for barna, og også en mykere overgang mellom friområde og barnehage. Og gresset skal få gro i mellom gjerdene, forteller Christensen videre.