Sagene Avis

Programmet er klart:

Nå skjer det mye moro, kreativt og skummelt her!

Fra venstre: Sofie Furu (SoCentral), Cathrine Birkelid (Folkelig), Helle Yrendahl (Folkelig), Katrin Lenander (Culture Incubator/Smart Idealisme), Maiken Lønnerød (Kompass & Co), John Halvor Bjørnseth (Drivhuset – Stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid) og Mette Øinæs Habberstad (SoCentral). Foto: Janina Lauritsen

Det er bare å slippe kreativiteten løs! Nå kan bydelens barn og unge være med på morsomme og spennende aktiviteter i Biermannsgården.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2021 kl 21:20

SAGENE: Høstens aktiviteter i Biermannsgården starter denne uka.

Frem til jul blir det aktiviteter både ute og inne, hvor barn og unge kan være kreative og sporty! Det blir også nabolagsmiddager for hele familien.

– Vi har jobbet lenge med å kartlegge, og finne ut av hvilke aktører som kunne tenke seg å bli med. Nå har vi plukket dem ut og vi har en testgruppe med ti barn og unge som skal prøve aktivitetene i høst. De skal komme med tilbakemeldinger på de ulike aktivitetene – hva funker, hva er gøy? sier Mette Øinæs Habberstad, prosjektutvikler i SoCentral, til Sagene Avis.

Men nå er det ikke bare testgruppa som skal få ha det moro. Alle aktivitetene er åpne for barn og ungdom mellom 10 og 19 år, frem til pilotprosjektet avsluttes i vinter.

Dette kan du være med på

  • Musikklab
  • Nabolagsmiddag med leker og aktiviteter for barna
  • Gategym
  • BIEAM Musikkverksted
  • Lag ditt eget halloweenkostyme med enkle midler
  • Spøkelseshappening på halloween
  • KreativHub
  • Juleverksted
  • Åpent julehus med aktiviteter for alle


Noen av aktivitetene foregår etter skoletid, og noen i helgene. Det er både drop-in og påmelding, sjekk prosjektets nettside for mer informasjon.

Kreative og sporty aktiviteter

Den sosiale entreprenøren Folkelig setter i gang gategym, en morsom nabolagstrening for å få de unge i aktivitet, både i Biermannsgårdens hage og i parken.

– Vi vil skape bevegelsesglede, og alle uavhengig av form, kan være med. Det er en lekpreget aktivitet. Det blir stafett, lek, styrke, det blir veldig gøy å samle barn og ungdom! Det er Folkelig som driver prosjektet gategym. Vi håper mange blir med, sier Cathrine Birkelid og Helle Yrendahl i Folkelig.

Folkelig vil også ha leksehjelp i kombinasjon med gategym, og er på jakt etter frivillige som kan stille på torsdager. Leksehjelpen blir for ungdom fra 13 til 17 år.

SoCentral og Biermannsgården har også et samarbeid med sosialentreprenørene Kompass & Co, for å skape arbeids- og mestringsarenaer for ungdom. De var på gården i sommer for å gi ungdommene arbeidstrening. Nå tar de ett skritt videre, sier Maiken Lønnerød i Kompass & Co.


– Vi står for nabolagsmiddag og aktiviteter. Ungdommer fra området er med på å være vertskap, servere og arrangere aktivitetene. Vi planlegger halloweenfest, etter en idé fra ungdommene selv.

I forkant kan man komme innom for å lage halloweenkostymer med enkle midler. Arrangørene ser frem til halloweenfesten, og de lover spøkelseshistorier og skummel stemning:

– Det kan komme overraskelser fra uventet hold på Halloween, sier de lurt.

Culture Incubator/Smart Idealistme har bikuber i Biermannsgården, og i desember kan man være med på juleverksted hvor materialer fra birøktingen brukes. Som for eksempel bivoks til lys og kanskje honning i noen deilige honningpepperkaker?

Søker om midler til rehabilitering

Det jobbes med pilotprosjektet frem til februar 2022. De Biermannske legater og SoCentral søker om midler til rehabilitering av gården, slik at moroa forhåpentligvis kan fortsette også etter det:


– Vi får år svar i desember og håper på et positivt utfall slik at vi kan ta vare på dette kulturminnet og etablere et godt tilbud for barn og unge i Biermannsgården, har prosjektutvikler Øinæs Habberstad tidligere fortalt Sagene Avis.

Les mer om dette her:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...