Sagene Avis

Sagene Avis

Også på Sagene er det «dans på lokalet» hver uke

Ricardo Ferreira er danser og arrangør av kizomba-festen lørdag. Foto: Hugo Ramos/Imperium

Hver uke arrangeres det dans på Sagene samfunnshus, for alle i alle aldre som ønsker å lære. Samfunnshuset har blitt en populær fellesarena for danseglade, og allerede på lørdag er det mulig å delta på den aller første kizomba-festen!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2020 kl 14:37

SAGENE: Hvert år har Sagene samfunnshus 170.000 besøkende og 2700 arrangementer. Mange av disse består av dans.

På samfunnshuset finner man forskjellige kurs og sosialdans i alle sjangre. På programmet er det stadig kurs i tango, salsa, bachata, bevegelighetsmeditasjon og swing. I tillegg har Oslo kulturskole dansekurs for yngre. Til kurs og sosialdansing blir det ofte DJ, men hender også at det er live musikk.

Sagene samfunnshus i Kristiansands gate 2, ved Gråbeinsletta. Foto: Cecilie Sunde Lien

Mange kurs

Annenhver fredag er det bachata- og salsakurs, etterfulgt av en fest. Kursene blir holdt av Oslo Salsa Club og har vært på Sagene samfunnshus siden 2013.

På kursene finner man folk i alle aldre, som kommer både alene og i par. Daglig leder ved Sagene samfunnshus, Bernt Hugo, sier det er mye dans i fokus og at det er svært populært.

– Her kan folk møtes og være sosiale. Med det kontinuerlige tilbudet om kurs, blir folk flinke og det kommer blide folk på dansearrangementene, forteller han.

Et annet populært danseprogram er Sagene Treffen. Dette er for godt voksne med danseglede, og har vært arrangert siden 1981.

– Vi blir stadig ringt opp om Sagene Treffen om når neste dans arrangeres og hvem som skal spille musikk, sier Hugo.

Foto: Hugo Ramos/Imperium

Kizomba

Lørdag 15. februar arrangeres det kizomba-fest på Sagene samfunnshus. Kizomba er dansestil originalt fra Angola, og betyr «fest» på hjemspråket.

Dette arrangementet er nytt for samfunnshuset, og kan følges på Facebook. Det blir også en etterfest 16. februar på Sentralen i Oslo med kurs i salsa og kizomba og sosialdans.

Arrangør og danser Ricardo Ferreira forteller dette om arrangementet på lørdag:

– There is no other dance that puts the hearts of two strangers so close. Dancing kizomba we connect to the other like if you know the person for the last 10 years and you are close friends. Come and try it out. At 19:00 we will do a small class. It's included in the ticket and you don't need to bring a partner.

nettsiden til Sagene samfunnshus finner du informasjon om de ulike danseaktivitetene, hva slags musikk som spilles og eventuell pris.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...