ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Presenterer Det Andre Barneteatret!

Ingvild Haugstad Gundersen fra Det Andre Teatret ser frem til å lage Det Andre Barneteatret sammen med SPKRBOX. Foto: Cecilie Sunde Lien

Vil skape barndomsminnene de selv vokste opp med.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

LILLEBORG: Fra september blir det enda flere barn å se på Lilleborg. Sammen med SPKRBOX starter Det Andre Teatret opp en teatergruppe for barn mellom 8 og 10 år. De lover lek, teater, improvisasjon og scenetekst.

Det Andre Teatret har siden 2015 hatt improkurs for barn. Denne høsten utvider de, og vil nå ha et fast tilbud for barn på huset. Hver tirsdag gjennom høsten kommer teatergruppen til å møtes, og i november blir det satt opp en egenkomponert forestilling for venner og familie.

Teatret har lenge hatt en drøm om å satse mer på barn.

– Vi har laget en egen scene tiltenkt den satsingen, og ønsker at barna skal ta over der. Vi vil vise at «her skjer det ting», sier Ingvild Haugstad Gundersen fra Det Andre Teatret.

Vil skape barndomsminner

Drømmescenarioet er at dette skal være et sted hvor barna vokser opp; at de begynner her som barn, og hvis interessen fortsetter, kan være her helt til de blir ungdommer og voksne, forteller Gundersen.

ANNONSE

Etterspørselen etter en barnesatsing kom fra både teatrets ensemble og foreldre.

– Flere av oss på huset har mange gode barndomsminner fra barneteater, hvor også foreldrene våre var involvert i dugnad og kostymelaging. Det MÅ vi få til her også, sier Gundersen.

Det Andre Barneteatret har fått midler fra Sparebankstiftelsen DNB til å lage en rekke med kostymer og scenografi:

– Med midlene får vi penger i potten til å lage det vi trenger av utstyr. Så nå er det bare å hoppe i det.

– Barn prøver ikke å være smarte eller komme med gode kommentarer, som ofte voksne gjør, sier Gundersen. Foto: Cecilie Sunde Lien

ANNONSE

Hjerte for barnesatsing

Barneteatret er skapt gjennom et samarbeid med SPKRBOX. De har samarbeidet før, blant annet har SPKRBOX hatt forestillinger på huset til Det Andre Teatret.

Gundersen er glad for samarbeidet mellom de to teaterarenaene:

– SPKRBOX har et fokus på mangfold og vi har begge hjerte for barnesatsing.

For begge aktørene er det viktig at barna tar eierskap til historiene de lager, og vil de skal være medskapende i den kommende forestillingen.

ANNONSE

– Vi kan lære masse av barn. Barn er impulsive og improviserer gjennom lek. De har historieformidling naturlig inne i seg, og kommer ofte med helt andre forslag enn hva voksne fokuserer på, sier Gundersen.

– Barn prøver ikke å være smarte eller komme med gode kommentarer, som ofte voksne gjør, legger hun til.

Teatergruppen har allerede blitt et populært tilbud, og de 12 plassene til høsten er fylt opp. Gundersen anbefaler likevel å melde seg på venteliste dersom det skulle bli endringer. Trykk her for å melde barna på.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE