Sagene Avis

Raja troner på sakprosa-toppen

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) er oppvokst i bydel Sagene. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Abid Raja, som er oppvokst i bydel Sagene, ga nylig ut en selvbiografi. Den er landets mest solgte sakprosabok i september.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2021 kl 15:25

OSLO/BYDEL SAGENE: Så langt er boka trykket i fem opplag og 28.000 eksemplarer.

Det er Bokhandlerforeningens tall som fredag viser at selvbiografien «Min skyld. En historie om frigjøring» er svært populær.

Kultur- og likestillingsminister Rajas forlegger, Cappelen Damm, kan også opplyse om at det er lange ventelister i bibliotekene. Denne uken skal det være mer enn 660 personer på venteliste for boka hos Deichman Bjørvika.

Gir boka til samtlige VGS

I starten av september ble det kjent at investor Jan Petter Sissener gir Rajas bok til samtlige av landets videregående skoler.

– Det er en bok som bør inspirere all norsk ungdom og få dem til å skjønne at alle kan komme seg opp og fram, selv om barndommen er fæl, sa Sissener til VG.


Raja sa seg den gang glad om boka kan bli brukt i skolene, og at formålet med boka har vært å øke kunnskapsnivået.

– Det er gledelig om min bok kan bidra til å bygge de mentale broene mellom oss som bor i Norge, uavhengig av hvor vi bor hen i landet, sa Raja til NTB.

Oppvokst i bydel Sagene

Raja er oppvokst i Iladalen og tilbrakte mye tid på Sandaker bibliotek da han var liten.

– For tre år siden skrev jeg en kronikk om å få en sjanse til, da løftet jeg frem bibliotekarens betydning for meg. Da var jeg innom og besøkte Ranveig, men jeg har ikke vært der siden. Det var et veldig viktig bibliotek for meg, men jeg husker også at det ved Iladalen pleide å komme en bibliotekbuss, noe som har gått helt av moten, det var et fint bibliotek. Så lå det også et ved Sagene kirke, i kjelleren i samfunnshuset, sa han til Sagene Avis i fjor.

Særlig Sandaker-biblioteket hadde en stor betydning for ham for å gi leseglede:


– Bibliotekaren stilte alltid spørsmål om hva jeg syns om bøkene, og kom med innspill om hva som burde være neste bok som bygget videre på «bok-karrieren.» Som et lite barn inne på biblioteket, skjønner man ikke helt hva man skal lese nå, men der var det noen som bygde videre på lesegleden min. Og hadde ikke det skjedd, tror jeg ikke at jeg hadde tatt utdanning.

Les hele Sagene Avis' intervju med Abid Raja:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...