ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Rama og Tiril lager teater

«SUPPE PÅ EN STEIN»: Tiril Bryn og Rama Jama er mottakerne av Bydel Sagenes første kulturstipend. Til helgen kan du se forestillingen de har laget. Foto: Bydel Sagene

Tiril Bryn og Rama Jama fikk 50.000 kroner for å lage en fortellerforestilling på norsk og somalisk. Nå kan du se forestillingen som baserer seg på Ramas egen historie.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2019 kl 09:09

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Kulturkomitéen i Bydel Sagene delte ut sitt første kulturstipend til Tiril Bryn og Rama Raduwa Jama i august 2018.

Stipendet var på 50.000 kroner, og skulle brukes til å utvikle en to-språklig fortellerforestilling på norsk og somalisk.

Baserer seg på Ramas livshistorie

Forestillingen vises gratis i Sagene samfunnshus søndag 17. mars klokken 15.00.

«Gjennom en skog i Somalia går Rama og hennes mor. Sultne og slitne kommer de fram til en landsby og begynner å banke på dørene, men ingen åpner. Moren tenner et bål og koker suppe på en stein. Sakte, men sikkert, begynner ting å skje…» står det på forestillingens Facebook-side.

Fortellingen baserer seg på Ramas egen livshistorie og møtet mellom to svært ulike kulturer.

ANNONSE

Forsøker å bygge bro mellom kulturer

«Rama kjenner det somaliske miljøet i bydelen godt og vi ønsker å vise forestillingen til de somaliske mødrene som en måte å forstå det norske språket bedre, men også et viktig kulturmøte hvor vi kan ha en dialog om kulturforskjeller. Med denne forestillingen kan vi både styrke språkforståelsen og bidra til integrering,»skrev stipendmottakerne i søknaden.

– Tanken bak forestillingen er å forsøke å bygge bro mellom kulturer, har prisvinnerne tidligere sagt.

Det var bydelsutvalget i Bydel Sagene som bevilget 50.000 kroner til et kulturstipend i 2018, og det kom inn hele 30 søknader om alt fra filminnspilling, musikkutgivelser og teateropsetninger, til studieturer.

Det er Kultur-, velferd-, oppvekst- og familiekomitéen i Bydel Sagene som er delegert myndighet til å velge stipendmottaker, og det var vanskelig å velge mellom en rekke veldig sterke søknader, ifølge bydelen.

ANNONSE

Forestillingen er et fortellerteater med Rama Jama, Tiril Bryn og Sondre Mæland. Det er gratis, varer i 30 minutter og passer for barn over tre år.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE