ANNONSE

Se hva som skjer når 33 personer får gjøre som de vil i sommerjobben

Teatergruppa DukkerOpp, dukker opp i Sagene Samfunnshus 30. juni og 1. juli. Foto: Ruter

Ruter har gitt 33 personer sommerjobb, og latt hver enkelt selv bestemme hva de vil gjøre. Det har blant annet resultert i japansk teseremoni i Torshovparken og dukketeater på Sagene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2018 kl 10:54

ANNONSE

OSLO: Tidligere i år gikk Ruter bredt ut med en litt annerledes stillingsannonse:

Folk i Oslo og Akershus kunne søke på en sommerjobb, der de selv fikk bestemme innholdet. Kravet var at det måtte komme de reisende til gode. Nå er sommeren – og resultatene - her!

– Vi i Ruter vil forsøke å gjøre sommeren i Oslo og Akershus litt mer interessant og morsom for våre reisende. 33 personer har fått sommerjobb hos oss, og står klare til å lære bort, vise frem og underholde deg gjennom hele sommeren. Alle aktivitetene er selvfølgelig gratis, og det er noe for enhver smak, skriver Ruter på sine nettsider.

Over 300 søkere

– Det har vært så gøy! Vi fikk over over 300 søkere, og det har vært en veldig spennende jobb å velge ut de 33 talentene som har fått sin drømmesommerjobb, sier kommunikasjonsrådgiver Cathrine Myhren i Ruter.

Hun forteller om stor kreativitet fra søkerne, og vilje og glede til å dele talentet sitt med andre.

– Så vi er veldig stolte av alle de nye kollegaene som har fått ansettelse i sommer. Vi føler vi landet på en god blanding som vi håper kan treffe mange personer i Oslo og Akershus, legger hun til.

Populære sommeraktiviter

De siste årene har Ruter tilbudt flere populære sommertilbud "ved siden" selve reisen. Blant annet Uspesifisert reise, «hopp på-hopp av», og «Gratis overgang» i fjor.

– Det handler om at vi vanligvis bruker somrene til å skape fine opplevelser og overraske befolkingen. Tilbudene skal bidra til å skape reiselyst og å vise frem mulighene i nettverket vårt, sier Myhren.

I år ville Ruter la folk selv vise frem sine sommeropplevelser.

– Og da får vi for eksempel strandyoga på Huk. Kravet har vært at aktivitetene skal foregå i nærheten til våre stoppesteder, sier hun. På Ruters nettsider for sommeraktivitene har de lagt inn en reiseplanlegger slik at det skal være lett å finne fram.

– Hvor stor er kapasiteten på aktivitetene – Blir det plass til alle som kan tenkes å møte opp?

– Det er litt vanskelig å vite hvor mange mennesker som møter opp. Det er gratis å delta, og alle er hjertelig velkomne. Folk kan gå inn på Facebook-sidene våre og melde interesse, eller at de skal delta. Det er ikke bindende, men kan gi en viss indikasjon på hvor mange som møter opp.

Japansk teseremoni på Torshov

Teseremoni i Torshoparken. Foto: Ruter

Aktivitetene er spredd rundt i byen, og alt du trenger for å bli med er en Ruter-billett. Men for noen av aktivitetene er ikke det nødvendig engang. For de finner sted i vår bydel.

Ett av de helt lokale aktivitetene er japansk teseremoni i Torshovparken

– Ta turen til Japan, midt i Oslo, og få en sanselig og harmonisk opplevelse, frister Ruter.

– Maja, Håkon, Ole og Tiril er fire vaskeekte te-entusiaster, og i sommer inviterer de deg til chanoyu, en tradisjonell japansk tesermoni. Opplev denne vakre sermonien på nært hold, og lær mer om japansk kultur.

Teseremonien kan du bli med på i Paviljongen i Torshovparken 25. juli kl. 15:00-18:00. Skulle du ikke rekke det, kan det også oppleves i Ekeberg pavillion 28. juli kl. 11:00-15:00.

Dukketater på Sagene

Den andre aktiviteten som skjer i Bydel Sagene, er dukketeater i Sagene Samfunnshus.

– Gjør dere klare til en morsom og forunderlig verden med skygge- og dukketeater! skriver Ruter.

– Teatergruppa DukkerOpp er en gjeng på fire venner som har turnert rundt om i Norge med et humoristisk show for store og små. Publikum får selv delta i forestillingen, og blir kjent de festlige karakterene Magne og Mons.

Forestillingen spilles i Sagene Samfunnshus 30. juni kl. 13:00-14:00 og kl. 15:00-16:00, og 1. juli kl. 13:00-14:00 og kl. 15:00-16:00.

Du kan også se forestillingen på St. Hanshaugen scene 29. juni kl. 18:00-19:00.

Fra agility til Taekwandoo, improteater og nordmarksmystikk

Programmet er omfangsrikt, og strekker deg fra 26. juni til 29. juli, med så godt som daglige aktiviteter.

Du kan for eksempel lære Taekwandoo med Zaker Hussain Hussaini (24) på Bislett Stadion, ta med hunden på agilititrening i Frognerparken, se improteater på Gressholmen, bli med på spennende Nordmarkstur fra Sørkedalen, eller danse riverdance i Kongens gate.

Hele programmet, og hvordan du kommer deg fram, finner du på Ruters nettsider.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord