Sagene Avis

– Sitter igjen med et sterkt minne om de fine menneskene vi har møtt

Et strålende opplagt kronprinspar i det de ankommer folkefesten på Haarklous plass. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Et strålende opplagt kronprinspar lot seg imponere over Bydel Sagenes satsing på grønne lunger, kulturtilbudet og den sterke lokalidentiteten da de mandag kom på offisielt besøk. Men selv om de fikk se klovneteater og kjøre el-sykkel tvers over bydelen, var det marsvinene Märtha og Louise som frembrakte mest kongelig latter.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.05.2018 kl 17:25

BYDEL SAGENE: Det ble litt av en dag for kronprinsparet da de 14. mai var på offisielt besøk i Bydel Sagene. Det startet på Arbeidermuseet i Sagveien, før turen gikk til Sagene seniorsenter i Treschows hus. I Harald Øyens el-sykkel ble de to transporter på miljøvennlig vis, med vind i håret, til folkefest på Haarklous plass, der blant annet ungdommene fra UngMedia spilte, før det hele ble avsluttet med orgelkonsert i Sagene kirke.

Fint Sagene-miljø

GA INNTRYKK: Kronprinsparet forteller at folkene i bydelen ga et sterkt inntrykk Foto: Janina Lauritsen

– Hva er inntrykket av Bydel Sagene etter besøket?

– Det er mye som skjer her, og det virker som det er et fint miljø på mange måter, blant annet når det gjelder ungdomskultur. Og så er jo bydelen opptatt av å skape grønne lunger og fine og involverende aktiviteter for dem som bor her, svarer kronprins Haakon, når Sagene Avis får en oppsummerende prat med de kongelige etter besøket.

Kronprinsen skryter av tilbudene både for barn og for de eldre, og så legger han til:


Kronprinsparet ser på arbeiderjentene på broa mellom Hønse-Lovisas hus og Arbeidermuseet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Og så er de veldig flinke til å ta vare på historien.

Menneskene

– Hva er det sterkeste minnet kronprinsparet sitter igjen med etter besøket på Sagene?

– Det blir alle de fine menneskene vi har møtt, og alt engasjementet de har for bydelen sin, svarer kronprinsessen.

Foto: Karl Andreas Kjelstrup


– Det som slår meg veldig når jeg kommer hit er at folk er så engasjerte i lokalhjemstedet sitt, og bryr seg virkelig om at de bor på Sagene. De har en stor lokal tilknytning. Det tror jeg er viktig for at folk skal trives i sin bydel, legger hun til.

Marsvinene Märtha og Louise

Da kronprinsparet ankom Sagene seniorsenter som andre stopp på turen, ble de mottatt av Treschowskoret og barnehagebarn som sang for dem på trappa.

Utenfor Treschows gate 2A. Foto: Janina Lauritsen

Oppe på taket av bygget i Treschows gate 2A fikk Haakon og Mette-Marit høre om bydelens urbane dyrkingsprosjekt «Spiselige Sagene», og bydelens satsing på miljø gjennom støtteordningen grønne midler.

Her oppe fikk de seg også en morsom overraskelse. Beboer Brita Eikenes, opprinnelig fra Grimstad, hadde tatt med seg de to marsvinene sine ut i sola. Og det var det en god grunn til.


– De heter Märtha og Louise, forteller hun til smil og latter fra kronprinsparet.

Brita Eikenes fikk vist frem sine egne to prinsesser: Marsvinene Märtha og Louise. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– De ble født på julaften, som to nye prinsesser. Da måtte navnene bli sånn, forklarer Brita.

– De var fine, absolutt! ler kronprins Haakon, til Sagene Avis' spørsmål om hvordan det var å møte de to firbeinte.

– Jeg tror de bidro til at den eldre dama som eier dem ikke var så ensom som hun kunne ha vært. Det tror jeg var et viktig tiltak for henne. Og så er det hyggelig at de andre eldre også kan nyte godt av det, sier kronprinsessen.

– En unik kongefamilie

Oppe på taket møtte de også brukere av seniorsenteret, Elly Vinje, Ingrid Albertsen og Ingrid Sørum.

– Hva snakket dere om?

– Hva vi driver med og hvordan vi trives på senteret. De var kjempehyggelige! Det var virkelig fint å få se dem på ordentlig og ikke bare på TV – og å få hilse på dem! De er jo mennesker de også da, men de må ha en slitsom tilværelse. Kongefamilien vår er virkelig unik, sier damene seg enige i.

Anne Marie Christensen tok hjertelig imot kronprinsparet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Etter å ha hilst på både brukere og marsvin, var det tid for teaterforestillingen "Ferskvannsmatrosene" med teatergruppa "La oss le-ensemble" og en matbit sammen med brukerne.

Tvillingbrødrene Ulf og Bjørn Bergerud fikk æren av å dele bord med kronprinsessen. Og de er kjempefornøyde med borddamen!

DELTE BORD: Ulf og Bjørn Bergerud delte bord med kronprinsessen Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Det var veldig koselig. Vi hadde så mye å snakke om at vi ikke fikk spist! sier de fornøyd.

Fraktet kronprinsparet med sykkel

Bydel Sagenes egen sykkelsjåfør, Harald Øyen (79), fraktet kronprinsparet med elsykkel bort til folkefesten på Haarklous plass. I fjor syklet han 177 turer og nå fikk han sin staseligste tur hittil.

– Dette var helt topp! De var så hyggelige og vi prata hele veien. Vi snakket om sykling av de eldre, de syns dette er et bra tiltak. Også syns de jeg er i god form.

Foto: Karl Andreas Kjelstrup

På Haarklous plass sto sang, dans, korpsmusikk, kor og grilling på programmet. Og med over 700 barn fra skoler og barnehager fra området ble det en skikkelig folkefest! Kronprinsparet tok seg god tid til å hilse på både store og små og det var mange fornøyde barn som fikk både «selfie» og high five fra kronprins Haakon.

– En kjempefest

Warsame og kronprins Haakon på Haarklous plass. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg er veldig fornøyd med dagens besøk.

– Dette var kjempegøy! Jeg tror de koste seg skikkelig, de ga uttrykk for det. De fikk møte mange hyggelige mennesker! Oppmøtet var bra, dette var en kjempefest! Det er superflott at folk møter og støtter opp. Vi har fått til mye på kort tid, selvfølgelig skulle vi gjerne hatt mer tid på hvert enkelt sted, men jeg sa de fikk komme tilbake og se mer!

– Hva snakket dere om?

– Vi snakket om det som skjer i bydelen. Kronprinsessen og jeg delte bord med brødrene på Treschows hus, det var veldig hyggelig! sier Stoltenberg til Sagene Avis.

SE STOR BILDESERIE FRA BESØKET HER:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...