ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Bør Holtermann-Knudsens gate gjenoppstå?

– Jeg håper vi får se et gatenavn med det navnet i fremtiden.

Nestleder i bydel Sagene Jørgen Foss (Ap) sier det varmer å se folk ha kjærlighet for bydelen. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

– Det var jo i vår bydel den industrielle revolusjonen startet her til lands, og da er Holtermann-Knudsen en viktig person i så henseende, sier nestleder i Sagene bydelsutvalg, Jørgen Foss (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.01.2021 kl 15:29

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SANDAKER: Det er i Facebook-gruppen "Torshovs venner" en forslagsstiller har meldt interesse for å gjenopprette den tidligere Holtermann-Knudsens gate på Torshov til Sandaker.

Forslagsstilleren skriver at denne gaten forsvant, og oppfordrer bydelsutvalget og Arbeidspartiets gruppe til å se på mulighetens til å gjenopprette gaten. Gaten gikk fra Åsengata mot Sandakerveien.

Den røde linjen viser dagens gangsystem fra Sandakerveien til Åsengata, og følger omtrent den tidligere Holtermann Knudsens gate. Foto: Skjermdump fra Google Maps

– Mannen var en av Aps viktigste tidligere ledere og bydelsutvalget utfordres til å finne en passende hedring av denne mannen innen bydel Sagene, skriver forslagsstilleren.

Det har ikke lykkes Sagene Avis å komme i kontakt med ham.

ANNONSE

Christian Holtermann-Knudsen, født 1845 i Bergen, død 1929. Foto: Ukjent / Wikipedia (Offentlig eiendom)

Christian Holtermann-Knudsen var med på å danne det sosialdemokratiske partiet i Norge og var leder av Arbeiderpartiet. I tillegg var han grunnlegger av en egen politisk avis, som ble svært viktig for arbeiderbevegelsen.

Oppfordrer til å sende inn innspill

Nestleder i bydelsutvalget i bydel Sagene, Jørgen Foss (Ap), forteller engasjementet varmer en lokal folkevalgt.

– Jeg håper enda flere spiller inn og kommer med forslag, både til gatenavn og forbedringer som gjør bydelen enda bedre, sier Foss.

– Min e-post, mitt telefonnummer og Facebook er åpen for alle som har innspill til utvikling av bydelen. Jeg kaller meg sjelden politiker, jeg er først og fremst folkevalgt og et ombud for folka som bor i bydelen vår.

ANNONSE

Foss forteller mange av oppgraderingene, endringene og utviklingene som skjer i bydelen kommer av ideer og tips fra bydelens befolkning.

Håper muligheten åpner seg

Mange av bydelens utbyggingsområder er allerede utviklet eller navnsatt. Likevel er det flere steder i bydelen som i 2020 ble navnsatt, slik som Ella Hvals plass, Myrens Verksted, Hjemmets kolonihager og Lilleborg torg.

– Holtermann-Knudsen er en historisk viktig person i Norge og er en naturlig kandidat for et gatenavn, når denne muligheten åpner seg, sier Foss.

– Jeg vil også uttrykke at jeg håper vi ser flere kvinnelige gate-, område- og plassnavn i fremtiden. Det er mange historiske kvinner med tilhørighet til vår bydel som burde bli husket med en slik oppmerksomhet.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE