ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Slik lager du kjappe, næringsrike og spennende matpakker

Spennende matpakke. Foto: EKTE VARE/Sadie Lawler

– Siden magene på de minste ikke rommer så mye, så bør det de spiser være så proppfullt av næringsstoffer som mulig.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 17:26

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Barnehagestarten er her og med den følger den evige streben etter å sende med næringsrike og ikke minst kreative matpakker som de små faktisk vil spise.

Næringsstoffer

Vi er opptatte av næringstetthet i maten vi spiser, og siden magene på de minste ikke rommer så mye, så bør det de spiser være så proppfullt av næringsstoffer som mulig. Målet er selvsagt å bygge opp disse små kroppene på best mulig måte, og selvfølgelig er det et ønske å unngå en forkjølelse eller to - en liten mage full av næring gir gode byggeklosser og god helse.

Et annet mål er selvfølgelig å ikke bruke så mye tid på alt dette. Og vi vil så gjerne at det skal være hjemmelaget, og økologisk. Fortvil ikke, det finnes løsninger, og noen snarveier.

Tre eksempler

Her er tre eksempler av enkle matpakker fulle av næring og gode råvarer som vil hjelpe på tidsklemma. De passer fint til barn fra ett til fem år - de som er større må få litt mer å spise på.

ANNONSE

1: Banan- havre- og hirselapper med masse smør på
Upasteurisert ost i biter
Økologisk morrpølse i biter (vi har brukt Gry Hammer sin med innmat, nam)
Cherrytomater (norske, økologiske, nå som de er i sesong)
Rips (fra hagen eller fra hos oss på Ekte vare, disse er fra Bærgården)

2: En skive langtidssyrna surdeigsbrød med masse upasteurisert smør på (brød fra Daglig Brød og sommersmør fra Baggerudsætra)
Flat fersken
Leverposteibiter (vår egen oppskrift, se tidligere matspalter!)
Leverkake i biter (vi har brukt de fra Vikja, faller virkelig i smak her)
Stikkelsbær (eller annen frukt/bær)

3: Fiskekake i biter (vi har brukt Gry Hammer sin, med villfanget gjedde, som er uten melk og gluten)
Cherrytomater
Økologiske oliven
Skive med surdeigsbrød og upasteurisert smør
En halv banan

Bare å mikse og trikse som man vil. Disse matpakkene er proppfulle av gode næringstoffer og vitaminer, blant annet jern, B12, sink, antioxidanter, vitamin A og K, og masse gode enzymer og probiotika, i kule matbokser fra ECOLunchbox.

  • Vi har alltid bløtlagt hirseflak og havregryn i kjøleskapet, to spiseskjeer av det, en halv most banan, ett egg og litt kanel, stekes i masse smør på middels varme.

ANNONSE

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE