Slik lager du leilighetsvennlig og himmelsk pinnekjøtt

Himmelsk pinnekjøtt etter oppskrift fra Ekte Vare AS på Sagene. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Lei av at det lukter sau i boligen i lange tider etter at pinnekjøttet er fortært? Det trenger ikke være sånn.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 13:50

SAGENE: Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer matspalten i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Julematen er noe mange gleder seg til, lenge. De gode smakene og tradisjonelle oppskriftene, som ofte går i arv, er noe som får familier til å samle seg rundt bordet og nyte gode måltider og stunder sammen.

LES OGSÅ: Slik lager du deilig Rødbethummus - et veggistilskudd til julematen!

Pinnekjøtt og lukt

Pinnekjøtt er en tradisjonsrett som smaker kjempegodt, men som mange som bor i byen med mindre boliger gruer seg til å lage. Det å ha en kjele som står og damper i hele dagen gjør ofte at lukten av pinnekjøtt setter seg godt i små leiligheter, og det kan bli litt for sterkt.

Ikke er det så lett å ha vinduet åpent i lange tider og lufte ut heller, nå som det er blitt kaldt ute.

Himmelsk

Vår oppskrift er en himmelsk pinnekjøttvariant, som ikke bare redder deg fra at boligen og sofaen din skal lukte pinnekjøtt i flere uker, men som også gjør det mulig for deg å lage pinnekjøttet mens du gjør noe annet, som for eksempel handle inn de siste julegavene eller ta deg en nydelig spasertur og se på julelivet.

Wonderbag

Med wonderbag, så fikser du pinnekjøttet uten at det lukter sau i leiligheten i lange tider etterpå.

Vi liker pinnekjøttet best med kålrabistappe, poteter og smørsaus.

Leilighetsvennlig pinnekjøtt

  • Legg pinnekjøttet i vann i minst 12 timer (12-24 timer er greit), denne oppskriften går med både urøkt og røkt
  • Lag en liten krydderpose med gasnett og hissing, som inneholder einebær, sort pepper, laurblad, timian og litt chili (husk at økologiske krydder har mer smak og flere antioksidanter)
  • Bytt ut vannet i kjelen (pass på at alt kjøttet dekkes av vann), ha krydderposen oppi og kok opp. La det stå i minst 15-20 min, til kjelen blir så varm som den kan bli
  • Ha kjelen i Wonderbag, snurp godt igjen
  • La pinnekjøttet stå mellom 7-12 timer - sil av vannet, pensle pinnekjøttet med lit smørsaus og ha i ovnen på 250 grader i 5 minutter.

Ferdig pinnekjøtt med bare akkurat passe lukt i heimen!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...