Sagene Avis

Skøyeneie takket for utmerkelsen «med hver eneste tone jeg spilte»

TAKKEKONSERT: Stein Skøyeneie inviterte tirsdag til festkonserti Sagene kirke. Fra venstre: Janina Lauritsen, journalist i Sagene Avis, kantor Stein Skøyeneie og direktør ved Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard. Foto: Sagene Avis

Stein Skøyeneie ble ved juletider i fjor kåret til Årets navn og ildsjel 2020, av Sagene Avis' lesere. Tirsdag kunne han endelig invitere til festkonsert i kirka, for å takke alle som stemte ham helt til topps.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2021 kl 10:24

SAGENE: Tirsdag arrangerte kantor i Sagene kirke, Stein Skøyeneie, en takkekonsert.

Han takket alle for å ha blitt stemt frem til tittelen Årets navn og ildsjel 2020, med musikk fra blant andre Edvard Grieg, Clarence Lucas, Sigfrid Karg-Elert og Johann Sebastian Bach.

– Hvem skal takkes? Det er veldig mange. Spørsmålet er like mye hvem skal takke. Og det er ikke mange, det er én. Det er jeg som skal si takk, til dere. Mitt trofaste publikum. Mange av dere kjenner jeg på et vis, noen er ukjente. Men alle er støttende publikummere. Noe dere viste i fjor, da jeg ble kåret til Årets navn og ildsjel i bydel Sagene, sa Skøyeneie før han begynte å spille.

Trenger 7-8 millioner for å redde orgelet

Han kalte prisen en veldig stor glede, inspirasjon og ære. Men han er ikke helt alene om denne utmerkelsen, fortsatte han.


– Uten dronningen av Sagene, Hollenbach-orgelet, hadde det blitt ganske ensomt der bak på galleriet. Det er hun styrer og hun som lyder vakkert – og grusomt når hun er i det hjørnet. I dag har jeg gjort en deal med henne om å være i godlune. Hun sa ikke noe, og det er ofte et godt tegn.

For lunefull, det er denne gamle dama fra 1891, sa Skøyeneie. Hes og sprukken, og svært skjør i skinn, metall og treverk. Hun hyler konstant etter hjelp for å komme gjennom dagen, sa han.

– Og vi forsøker som best vi kan. Gjør vi ikke noe i løpet av kommende år, kan det plutselig ta slutt. Den fantastiske prisen på 10.000 kroner, den ga jeg selvfølgelig i sin helhet til orgelfondet.

– «Kven skal eg takke», spør Tor Jonsson i sitt dikt til den navnløse. Eg veit kven eg skal takke. Dere, ansatte og frivillige kolleger her i menigheten. Og bydelens politikere og ildsjeler. Dere er alle pådrivere og støttespillere. Og Janina og Karl Andreas i Sagene Avis, som står på og leder et av bydelens viktigste organer. Og du, Unni Merethe, direktør for Storo Storsenter som så raust ga pengene til prisen. Takk skal dere ha.

Stein Skøyeneie har gitt de 10.000 kronene, som Årets navn og ildsjel kan gi til et valgfritt formål, til orgelfondet. Foto: Sagene Avis


– Og til slutt, du dronning av Sagene, som i 130 år har skapt lyd til alt som skjer i dette rommet. Slik som det var lyd til lille Astrid, som ble døpt her 1890-åra, og slik som du fortsatt gjør da Joakim ble døpt her forrige søndag. Du har gledet og trøstet ufattelig mange tusen mennesker. Jeg håper du får fortsette med det, for det er det du kan.

– I dag satte jeg tonene på det

Skøyeneie er blir selv takket, av publikum, etter konserten. Godordene og gratulasjonene fra publikum strømmer på, men han har tid til en prat med lokalavisa også:

– Det var veldig fint å spille! Det er fint å få kvittere. Og i dag satte jeg tonene på det, ikke bare ord. Jeg takket med hver eneste tone jeg spilte! Det er viktig å huske på å takke, etter en så stor utmerkelse. Det sitter så dypt i meg, da skal jeg i hvert fall si takk! sier Skøyeneie til Sagene Avis.

Stein Skøyeneie ble kåret til Årets navn og ildsjel 2020. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...