Sagene Avis

Sagene Avis

Finalistene til Årets navn og ildsjel:

– Har vist en utrettelig innsats for musikk, kultur og lokalhistorie

FINALIST: Tom Skjellum er finalist til å bli Årets navn og ildsjel, og kan stikke av med heder, ære og 10.000 kroner til et valgfritt og godt formål. Foto: Åsa Marie Mikkelsen

Tom Skjellum har vært en viktig musikk- og kulturpersonlighet i bydel Sagene i over 40 år.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.12.2019 kl 13:08

BYDEL SAGENE: Bydelen vår er full av ildsjeler – mennesker som gjør en ekstra innsats for andre og sitt lokalmiljø! Leserne nominerte en rekke gode kandidater, og nå har redaksjonen valgt ut tre finalister vi vil hedre, og som kan stikke av med tittelen Årets navn og ildsjel i bydel Sagene 2019!

Vinner 10.000 kroner

Dette er andre gang Sagene Avis, med hjelp fra leserne, kårer Årets navn og ildsjel i bydel Sagene.

Prisen deles ut i samarbeid med Storo Storsenter, som står for premien på 10.000 kroner. Pengene får vinneren donere videre til et godt formål i lokalmiljøet.

Leserne nominerte en rekke gode kandidater, og nå har redaksjonen valgt ut tre finalister som vi mener representerer en bredde av engasjementet i bydel Sagene, og som gjennom sitt engasjement når svært mange mennesker. De gjør rett og slett en forskjell i sitt nærmiljø og nabolag, og gir positive opplevelser til andre mennesker.

Nå er det igjen opp til dere lesere. Avstemmingen er åpen, og det er dere som bestemmer hvem som stikker av med tittelen Årets navn og ildsjel 2019 og 10.000 kroner til et selvvalgt, godt og lokalt formål. Gi din stemme nederst i saken!

Korpsdirigent i 40 år

Tom Skjellum overtok som dirigent i Sagene Janitsjarkorps (SJK) i 1979, og har vært medlem av korpset i 50 år.

– Dette er veldig hyggelig, smigrende og ærefullt, sier Skjellum til Sagene Avis.

«Gjennom alle disse årene har han vist en utrettelig innsats for musikk- og kulturlivet og lokalhistorien i bydelen. Denne innsatsen går langt utover det å være dirigent for SJK. Å bevare og formidle lokalhistorie, skape arenaer for godt samarbeid mellom frivillig og profesjonelt kulturliv, og å sikre gode vilkår for å drive med musikk, er blant det han vier sin tid og sitt engasjement til.» står det i nominasjonen.

Dette har for eksempel gitt utslag i en uvurderlig innsats for at SJK kunne overta driften av Sagene Festivitetshus i 1998, står det videre.

Festivitetshuset har blitt et svært viktig sted for kulturlivet i bydelen, som fast øvingssted for to av korpsene i bydelen, og ikke minst som en viktig arena for konserter og forestillinger av ulikt slag, blant annet den årlige Sagenecabareten. Her er Tom Skjellum musikalsk leder for orkesteret han har satt sammen, og han arrangerer musikken til forestillingen. Han har skrevet mange arrangementer i ulike musikksjangre for korps gjennom årene, og mye av den musikken har publikum fått høre blant annet ved den årlige utendørskonserten på Myraløkka i juni.

Les også: Til Island for å tenne julegran

Tom Skjellum, fra Sagene sommerkonserter Foto: Andreas Fætten

– Gir meg mens jeg er på topp

Tom Skjellum har også vært «primus motor» for flere prosjekter med oppsetting av Oskar Braatens «Ungen» i musikalform. Dette har vært fremført både utendørs ved Akerselva, der mye av handlingen foregår, og innendørs i Sagene Festivitetshus senest for et år siden.

«I dette og lignende prosjekter har Toms innsats vært helt avgjørende. Han er engasjert i alle deler av prosjektene fra søknader om økonomisk støtte, audition for sangere, kulisser, og innøving og gjennomføring. Prosjektene inkluderte lokalt kulturliv, som for eksempel Torshovkoret, i tillegg til profesjonelle sangere.»

I oktober i år var Sagene Janitsjarkorps med i oppsettingen av musikalen «Nine». Det var første gang denne musikalen ble spilt i Norge. Det var en lokal gruppe, «Popfactory», med kor og sangsolister/skuespillere som sto for oppsettingen, men det var Skjellum som sto bak de musikalske arrangementene og den musikalske ledelsen.

På nyttårsaften i år arrangerer Sagene Janitsjarkorps sin nyttårsmatinè med konsert i Sagene Festivitetshus. Etter 40 år som dirigent for korpset blir dette Skjellums avskjedskonsert.

– Det blir pussig, jeg har vært medlem i over 50 år, og dirigent i 40. Det er hele mitt voksne liv, sier han.

Men han kommer nok ikke til å gi seg med musikken.

– Jeg kommer til å dirigere og arrangere i forskjellige sammensetninger. Jeg begynner på scratch igjen nå. Dette er et valg jeg har tatt mens jeg fortsatt er på topp.

– Hvordan har du holdt det gående i så mange år?

– Det er moro, enkelt og greit! Det har vært en fantastisk opplevelse!

Stem nå!

I romjula skal du få bli bedre kjent med alle de tre finalistene. Vinneren kåres i januar.

Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...