Sagene Avis
Seksjonsheader

Stor diskusjon i klubben:

«La oss tenke større og lenger. La oss samle oss, spliden har kostet nok nå!»

SKEID: Det pågår store diskusjoner i Skeid om dagen, blir elite slått sammen med bredde? Foto: Foto: SKEID/ILLUSTRASJON

KOMMENTAR: – Ingen i hovedstyret har som intensjon å gjøre breddefotball-økonomien utrygg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.09.2018 kl 15:52

En versjon av dette innlegget ble først publisert i en Facebook-gruppe hvor Skeid-tilhengere, supportere, Skeid-foreldre og andre ytrer seg om forslaget om sammenslåing, som skal stemmes over, i årsmøtet i slutten av måneden. «Vårt mål er å opplyse om økønomiske konsekvenser av en eventuelt sammenslåing av Skeid Fotball og Skeid (breddegruppe). Vi som admin er ikke i mot A-laget men vi er sterk kritisk om Skeid har økonomi til å slå seg sammen. Vi vil gjerne at Skeid (Breddeklubb) skal ha en bærekraftig økonomi», står det i beskrivelsen av den lukkede Facebook-gruppa. Det er delte meninger om saken, Skeids A-lag leder tabellen i 2. divisjon.

Det er mye prat rundt Skeid om dagen. ikke bare fordi A-laget gjør det godt, men fordi vi står foran et strategisk veivalg, der hovedstyret mener vi bør slå sammen klubbene, i betydning av at Skeid fotball (SF) tas inn under Skeid for å utnytte kreftene samlet. Vi er for få og for små til å holde på hver for oss.

Og for å gjøre det tindrende klart. Det er selvsagt ingen i hovedstyret som har som intensjon å gjøre økonomien til breddefotball utrygg. Midler som skal tilfalle A-laget skal fortsatt være billettinntekter, sponsorater, fotballskoler med mer, og aldri fra de investeringene som gjøres i barne og - eller - ungdomsfotballen. Det vil være å sage av greinen vi sitter på. Vi er jo talentfabrikken.

Det er for å styrke oss som helhet vi ønsker å gjøre dette. Organisert slik 99% av alle idrettslag i Norge er organisert. Som 13 av 16 lag i OBOS ligaen. De få som ikke er organisert slik har tunge investorer med egne planer. Der er ikke Skeid. HS ønsker heller å ha A-laget inn i klubben, også for å få kontroll på kostnadene og sammen jobbe for å øke de. Og vi trenger et A-lag. Et godt A-lag. Det har betydning for rekruttering, sponsorer, anlegg, frivillige, fans.. ja, alt som utgjør en klubb. Og akkurat nå så trenger det A-laget hjelp fra en hel klubb. På tribunen, rundt arrangement og til å få inn sponsorer.

Elite/bredde definisjonene, gjerne selvpålagte, tror vi forvirrer og skaper unødvendig avstand. For det er fryktelig lite som er elitepreget i SF. Hadde det endelig vært det, så kunne man jo på sett og vis forstått skepsisen. Da hadde de jo sannsynligvis også klart seg selv. Om de hadde en Trøim eller Røkke på laget. Men SF er en utmagret organisasjon, uten store ressurser, uten ny rekruttering.


Enkelte i og rundt SF har sikkert også vært for stolte til å be om hjelp, til å se sin egen utilstrekkelighet. Det har jo heller ikke vært noe klima for akkurat det. Noen har sågar dyttet Elitebegrepet foran seg, som noe viktigere enn det bredden driver med.

Ikke har de laget sin egen Grasrotandel heller. De valgte å stå sammen med Skeid siden midlene likevel skulle settes av til anlegg. Dumt av de. Spesielt fordi det er sannsynlig at mange givere gir til Skeid, i tro om at Skeid også er deres kjente og kjære A-lag.

Vi kan godt bruke alt dette mot de, la de seile sin egen sjø. Be de skaffe seg sin egen grasrotandel.

Eller vi kan ta utgangspunkt i det de faktisk har fått til og ta ansvar og bygge noe sammen. En helhet, der VTF (Velkommen til Fotball) er like viktig som et A-lag. Der kompetanse og ressurser fordeles til felleskapets beste. Der vi bygger en aksept og en forståelse for at en klubb er en symbiose, et kretsløp, der alle er gjensidig avhengig av hverandre og at vi får det langt bedre dersom vi forsøker å skape noe sammen.

Det er jo gamlegutta, med Knut i bua i spissen, som har sørget for at VTF har blitt en suksess. Jeg tror ikke Knut bryr seg så mye om hva som er elite eller bredde, Han har vært med på alt. A-lag, juniorlag, jentelag, klubbhusbygging, Eldres. Nå ordner han med T-skjorter og baller til VTF og selger vafler på A-kampene. Tenk om flere av oss kunne tenkt som Knut. Ikke representere den ene eller den andre fløyen, men heller tenkt at dette tross alt er noe større enn meg og mitt. De få årene vi er med. For det vi er en del av kan være:

  • Én klubb der vi heller har ansatt en sportsjef i barnefotballen fremfor å bruke penge på et

A-lag. Unikt i Norge.

  • Der A-laget skal bli flinkere til å involvere seg i de yngre lagene (vi har begynt)
  • Der vi skal ha tilbud til de som vil satse, så de slipper å dra til andre klubber som 11-12 åringer
  • Der vi skal bruke ressurser på ungdomstrenere, på alle lag. Og det å bygge et trenermiljø blir langt enklere om vi har et godt A-lag. Hør med en vanlig breddeklubb om hvor lett det er å få utdannede trenere til ungdomslagene sine.
  • Der vi skal sørge for at alle som vil spille fotball, uavhengig av ambisjon eller lommebok, får lov til det. På sine premisser.

  • Der vi sammen sørger for å jobbe for at A-laget vårt får flere tilskuere, mer kioskinntekter og flere sponsorer,
  • Der vi sammen bruker klubbhuset (vi er heldige som har et klubbhus) til noe mer enn sørgelige diskusjonsmøter.

For hvem er nå egentlig bredde? Er det Vetle på 10 år, som støtter A-laget, trener fire ganger i uka og synes det er stas å ha A-lagsspillere som trenere på Akademiet? Eller de 200 andre ungene? Er det keeperne våre mellom 8-12 år som har A-lagets keepertrener Rob? Er det gutter 15 som kjemper om å nå Interkrets og drømmer om å få spille på A-laget? Er det 05 jentene som trenes av Jonny Ademaj og Kristian Berre? Eller er det kameratgjengen i 7 divisjon, som fortsatte å spille da noen av kompisene deres tok steget videre opp på A-laget vårt?

Sannsynligvis alle sammen. Men de hadde neppe hatt det slik om ikke noen også hadde holdt liv i et A-lag. Liv i en stolt, tradisjonsrik klubb. Jeg tror hele elite/bredde diskusjonen er et villspor. Til nytte for de som liker å polarisere. Til de som mener at dette er enten/eller. De og vi.

Det er selvfølgelig fullt mulig å skape en klubb med plass til alt og alle. Jeg tror det er helt nødvendig å få til begge deler. For hvem skal fylle opp tribunen, om vi ikke har en brei og god barne og ungdomsavdeling? Hvem skal bli de nye oksene? Hvem er den nye Knut skal holde
videre liv i VTF? Hvordan skal vi få fatt i gode sportsjefer, akademi og ungdomstrenere hvis vi ikke har et godt A-lag? Hvem skal jobbe videre med anleggsituasjonen på Nordre Åsen om vi ikke gjør det sammen?


La oss tenke større og lenger. La oss samle oss om det vi har felles. Spliden har kostet nok nå.

Ingen blir noe sterkere av dette. Vi får ikke flere på dugnad, flere til å ta verv, bli trenere eller lagledere eller flere på kamp hvis vi skal ta utgangspunkt i motsetninger. Det krever litt raushet, at vi anerkjenner hverandres følelser og respekterer hverandre. Men også at vi lytter for å lære, ikke bare forberede vårt neste argument. Også synes jeg vi skal tenke på og lytte litt til ”Knut i bua” og andre som faktisk har skapt alt det noen nå forsøker å polarisere over.

Jeg håper vi kan samle oss fullt og helt. Jeg tror vi må ta den hestekuren. På organisasjon, på økonomi, på alle de oppgavene vi bare kan løse sammen. En to-delt konstruksjon er tuftet på mistillit. Jeg tror det er et dårlig utgangspunkt for fellesskapet.

Vi er Skeid.

DELTA i DEBATTEN! Send ditt innlegg til debatt@nab.no!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...