ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Arbeidet starter tirsdag kveld:

Lager nye sykkelfelt og kollektivfelt

Nye sykkelfelt snart på plass her. Foto: Sykkelprosjektet/Oslo kommune

Flere hundre meter med nye sykkelfelt og kollektivfelt skal på plass, det betyr også at antall kjørefelt reduseres fra fire til tre på strekningen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2017 kl 10:38

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Sykkelprosjektet i Oslo kan fortelle at kjørefelt på Ring 2 står for tur, det blir både sykkelfelt og kollektivfelt
 
– I kveld etableres det etter planen sykkelfelt og kollektivfelt på Ring 2 mellom Maridalsveien og Vogts gate. Det betyr at antall kjørefelt reduseres fra fire til tre på den 400 meter lange strekningen, forteller Liv Jorun Andenes i Sykkelprosjektet i Oslo kommune.

Videre at endringene skal gjøre det tryggere og enklere å sykle på strekningen, samtidig som fremkommeligheten for buss opprettholdes eller økes.

Ny situasjon

– Ny situasjon blir ett ordinært kjørefelt i hver retning pluss et kollektivfelt i østgående retning - slik det fremkommer på illustrasjonen. For å sikre best mulig flyt på Ring 2, blir det nå forbudt å svinge til venstre i kryssene med Sandakerveien og Maridalsveien for trafikk fra øst på Ring 2, sier Andenes.
 
Det går også frem at reduksjonen av kjørefelt vil kunne føre til mer kø på Ring 2 og gi økt biltrafikk i andre gater.

– Men på lenger sikt er det ventet at flere vil foretrekke å reise kollektivt og sykle som følge av oppgraderingen, noe som vil redusere mengden biltrafikk på Ring 2.

Større oppgradering

Tiltaket er en del av en større oppgradering av Ring 2 for å lage sykkelfelt og kollektivfelt mellom Blindernveien og Vogts gate.

ANNONSE

– Prosjektet innebærer også en vesentlig forbedring av de kryssende sykkeltraseene på strekningen, inkludert Blindernveien, Sognsveien og Uelands gate. Sykkel- og kollektivtiltakene som gjøres nå er midlertidige i påvente av en fullstendig ombygging av hele ringveien fra Majorstuen til Carl Berners plass. Når dette skjer, er ennå ikke bestemt, forteller Andenes videre.
 
LES MER OM SYKKELPROSJEKTET I OSLO HER

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE