Sagene Avis

Arbeidet starter tirsdag kveld:

Lager nye sykkelfelt og kollektivfelt

Nye sykkelfelt snart på plass her. Foto: Sykkelprosjektet/Oslo kommune

Flere hundre meter med nye sykkelfelt og kollektivfelt skal på plass, det betyr også at antall kjørefelt reduseres fra fire til tre på strekningen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2017 kl 10:38

SAGENE: Sykkelprosjektet i Oslo kan fortelle at kjørefelt på Ring 2 står for tur, det blir både sykkelfelt og kollektivfelt
 
– I kveld etableres det etter planen sykkelfelt og kollektivfelt på Ring 2 mellom Maridalsveien og Vogts gate. Det betyr at antall kjørefelt reduseres fra fire til tre på den 400 meter lange strekningen, forteller Liv Jorun Andenes i Sykkelprosjektet i Oslo kommune.

Videre at endringene skal gjøre det tryggere og enklere å sykle på strekningen, samtidig som fremkommeligheten for buss opprettholdes eller økes.

Ny situasjon

– Ny situasjon blir ett ordinært kjørefelt i hver retning pluss et kollektivfelt i østgående retning - slik det fremkommer på illustrasjonen. For å sikre best mulig flyt på Ring 2, blir det nå forbudt å svinge til venstre i kryssene med Sandakerveien og Maridalsveien for trafikk fra øst på Ring 2, sier Andenes.
 
Det går også frem at reduksjonen av kjørefelt vil kunne føre til mer kø på Ring 2 og gi økt biltrafikk i andre gater.

– Men på lenger sikt er det ventet at flere vil foretrekke å reise kollektivt og sykle som følge av oppgraderingen, noe som vil redusere mengden biltrafikk på Ring 2.

Større oppgradering

Tiltaket er en del av en større oppgradering av Ring 2 for å lage sykkelfelt og kollektivfelt mellom Blindernveien og Vogts gate.


– Prosjektet innebærer også en vesentlig forbedring av de kryssende sykkeltraseene på strekningen, inkludert Blindernveien, Sognsveien og Uelands gate. Sykkel- og kollektivtiltakene som gjøres nå er midlertidige i påvente av en fullstendig ombygging av hele ringveien fra Majorstuen til Carl Berners plass. Når dette skjer, er ennå ikke bestemt, forteller Andenes videre.
 
LES MER OM SYKKELPROSJEKTET I OSLO HER

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...