ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Lastebilsjåfør må møte i retten etter at fotgjenger ble truffet av autovern

Ulykken skjedde i Vitaminveien rett nedenfor Storokrysset. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Mannen i 40-årene fikk tilbud om strafferabatt, men godtok likevel ikke boten. Dermed havner saken i retten.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2021 kl 11:21

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

STORO: Hendelsen skjedde i Vitaminveien på Storo 26. august i fjor. Lastebilen skulle til å svinge ut fra bensinstasjonen Cirkle K idet den dro med seg et autovern, opplyste politiet i etterkant av ulykken.

En kvinne som sto ved en bussholdeplass like ved, fikk autovernet i munnen. Fotgjengeren fikk, ifølge politiet, slått ut flere tenner i tillegg til et brudd i hånden. Det oppsto også materielle skader på kjøretøyet.

Ulykken skjedde ved utkjørselen fra Cirkle K på Storo.

Hele Vitaminveien mellom Storokrysset og Gunnar Schjelderups vei ble stengt i forbindelse med ulykken.

ANNONSE

Lastebilsjåføren fikk i oktober et forelegg på 14.000 kroner fra politiet. Det har han ikke akseptert, og mannen i slutten av 40-årene må derfor møte i retten i mars.

Der vil det fra påtalemyndighetens side bli nedlagt påstand om bot på 17.000 kroner, eventuelt fengsel i 27 dager om boten ikke betales. Mannen vil også bli krevd for saksomkostninger.

Ikke første ulykke

Tidligere har det også skjedd flere andre ulykker i Vitaminveien. I 2018 ble en person alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av en lastebil.

I november 2010 ble en kvinne i slutten av 20-årene, som var i ferd med å krysse Vitaminveien nedenfor Storokrysset med barnevognen, påkjørt og drept av et vogntog.

ANNONSE

Det var dette «autovernet», i forbindelse med gravearbeid, som ble dratt med av lastebilen og traff en kvinne. Bussholdeplassen ligger rett over utkjørselen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE