Sagene Avis

Leier ut rom på 4,5 m² til 6200 kroner

STIVE PRISER: I Vogts gate 17 leies det blant annet ut et 4,5 kvadratmeter stort rom Foto: Janina Lauritsen

Tidligere bystyrepolitiker leier ut over 140 rom i 21 leiligheter, blant annet i Bydel Sagene. Dette vekker sterke reaksjoner.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2018 kl 10:16

BYDEL SAGENE: Gjennom sitt selskap Fidan Eiendom leier den tidligere bystyrepolitikeren for Høyre, Nordan Helland, ut over 140 rom i 21 leiligheter.

Dette skriver Dagsavisen.

– Hvis vi som lager bofellesskap slutter med dette, ville det vært enda vanskeligere å komme inn på leiemarkedet, sier Helland til Dagsavisen.

Forkastelig

– Forkastelig, mener bystyremedlem og tidligere bystyrekollega Ivar Johansen (SV).

Han mener at Helland, som også var vararepresentant til Stortinget for Høyre fra 2001 til 2005, driver ren boligspekulasjon på måten han leier ut.


Leilighetene er bygget om til å inneholde bare små rom, samt kjøkken og bad. De færreste har fellesarealer som stue.

– Det er svakheter i regelverket. Det må opp på nasjonalt nivå for å endre lover og forskrifter. Det skal ikke være slik at folk spekulerer i boligmangelen, sier Johansen.

Åtte kvadratmeter til 6500 kroner

Sagene Avis sjekket annonsene til Fidan Eiendom på Finn.no og fant blant annet et rom på ca. 8 kvadratmeter til 6500 kroner i måneden i Sandakerveien 27, og et rom på 4,5 kvadratmeter til 6200 kroner i Vogts gate 17.

Helland er ikke enig i at han overpriser rommene, og sammenligner prisene med å betale over 100.000 per kvadratmeter ved kjøp.

– Er det forsvarlig å betale over 100.000 kroner per kvadratmeter for leiligheter i sentrum når du kjøper bolig? Alle våre utleieboliger ligger i sentrum og er svært kostbare å finansiere, sier Helland til Dagsavisen.


LES HELE SAKEN HER

LES OGSÅ OPPFØLGINGSSAK HER (DAGSAVISEN)

LES OGSÅ:

Her er boligprisene doblet på ti år

Vil ha skole, ikke boliger, på Lilleborg-tomta

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...