Sagene Avis

Leter etter omsorgsfulle hjem med plass til en til

SØKER BEREDSKAPSHJEM: Sagene Barneverntjeneste trenger midlertidige hjem som kan ta vare på et ekstra barn. Her er barnevernsjef i Bydel Sagene, Hilde Marie Myrvold, og familieveileder Mette Gutterud. Foto: Janina Lauritsen

– Noen ganger trenger vi et hjem hvor barna bor midlertidig. Vi er ute etter de vanlige familiene med plass og omsorg til en til. Familier som greier å favne barna og tåler at de flytter ut igjen, sier Sagene Barneverntjeneste.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2021 kl 19:13

BYDEL SAGENE: Bydelen søker familier som kan tilby en trygg og god omsorgsbase for barn som ikke kan bo i sitt eget hjem. Dette er barn i alle aldre med ulik bakgrunn og kultur, men fellesnevneren er at de trenger omsorg og rutiner.

– Noen ganger trenger vi et hjem hvor barna bor midlertidig. Vi er ute etter de vanlige familiene med plass og omsorg til en til. Familier som greier å favne barna, tåler at de flytter ut igjen og som tåler usikkerhet om alder, når de kommer og hvor lenge de blir boende, sier familieveileder Mette Gutterud og barnevernsjef i Bydel Sagene, Hilde Marie Myrvold, til Sagene Avis.

De forteller at beredskapshjemmene kanskje kan bli overrasket over hva barna har manglet i sine hjem. De fleste barn forventer frokost, hjelp med å pakke sekken og at det settes grenser. Men det er ikke alle som har fått dette hjemme, og noen kan også ha opplevd traumatiske hendelser. For noen ungdommer kan det være nødvendig med en pause fra familien.

– Vi trenger noen som kan ta vare på barna til vi vet hva som skjer.

Familiene får tett oppfølging

Beredskapshjemmene er aldri alene. Deres oppgave er å gi daglig omsorg, de skal aldri stå i front med beslutninger. De får tett oppfølging og veiledning av Sagene Barneverntjeneste.


– Vi ser etter de som har tid, raushet og tålmodighet. Det er det viktigste de kan tilby barna. Det er ikke de parene som reiser på flere utenlandsturer hvert år, men de familieorienterte som lever stabilt. De som har organisert hverdagen rundt hjemmet, ikke de som har tusen egne jern i ilden. Barna som kommer i beredskapshjem trenger stabilitet, ro og rutiner, sier Gutterud og Myrvold videre.

Barna må få eget rom og familienes egne barn må være så store at de tåler å dele på foreldrene sine. Beredskapshjemmene får godtgjøring og utgiftsdekning og familiene må i utgangspunktet ha to voksne, hvor den ene er hjemmeværende og lønnet av barneverntjenesten.

I dag er det ingen beredskapshjem tilknyttet bydel Sagene, men det har tidligere vært gode erfaringer med å ha ett beredskapshjem i bydelen. Barneverntjenesten håper på å få et hjem enten i eller så nært som mulig bydelen.

– Veldig ofte er det en fordel for barna å være i nærmiljøet sitt. Det handler om å ha en vanlig hverdag oppi det som er vanskelig, slik at de fortsatt kan være i sitt nærmiljø.

Trenger også fosterhjem

Det er også alltid behov for fosterhjem hvor barna skal bli permanent, samtidig som de skal ha kontakt med den biologiske familien sin.


– I Oslo er dette en mer fremmed tanke enn i resten av landet. Det handler om måten vi lever på, det er et annet tempo her. Men barna trenger å få lov til å bli boende i nærmiljøet sitt i Oslo.

Ved ønske om å bli beredskapshjem eller fosterhjem, ta kontakt med familieveileder Mette Gutterud på telefon 95363161 for mer informasjon.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...