Sagene Avis

Savnet i snart 6 uker:

Leter i blinde etter Håkon (76)

SAVNET: Håkon Olsen (76) Foto: Privat

Politiet ber turgåere være ekstra på vakt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2018 kl 12:59

OSLO: Oslo-politiet leter fortsatt etter savnede Håkon Olsen.

– Vi har lett etter 76 år gamle, demente, Håkon Olsen siden han ble borte fra Madserudhjemmet natt til lørdag 28. juli i år, sier politiførstebetjent Anders Oksvold ved Oslo politidistrikts savnetavsnitt, i en pressemelding, onsdag 5. september.

Håkon forsvant ved midnattstider nevnte dato, og siden har ingen sett ham. Den siste sikre observasjonen er på Madserudhjemmet ca. klokken 23.30.

Resultatløs leting

– Vi har siden da fått mange tips, men ingen som hittil har ført til at vi har funnet mannen, sier Oksvold.

Politiet har sammen med mange frivillige iverksatt et stort apparat med letemannskaper og hunder for å finne ham, men ikke noe har ført fram til Håkon, som nå har vært savnet i seks uker til helgen.


Det er brukt store ressurser på å finne Håkon, forteller Oksvold. Det er lett i nærområdet hvor han befant seg da han ble borte, og det er lett betydelig i storområdet hvor han sist bodde – Nord- og Østmarka, Stovnerskogen, Lørenskog, Gjelleråsen, Lilloseter, Losby, Mariholtet, deler av Maridalen; turstier, hytter, skur, toaletter og andre steder hvor man kan stikke seg bort.

– Både politi, helikopter og hunder, i tillegg til frivillige letemannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder, Norsk Radio Relæ Liga, NITRO-gruppa og Norsk Folkehjelp har deltatt, men letingen har vært resultatløs. Håkon Olsen er også etterlyst gjennom Facebook og media, men vi har hittil ikke fått noen ledetråder, sier politiførstebetjent Oksvold.

LES OGSÅ: Håkons sønn har tidligere kritisert sykehjemmet for manglende sikkerhet, da faren gikk ut og forsvant

Leter i blinde

Håkon er 175 cm høy, slank, ca. 60 kg, blå øyne, mørkegrått kort hår. Han er etnisk norsk. Han er i god fysisk form, med rask gange. Håkon var iført lys blå t-skjorte, lys kaki-farget shorts og lyse joggesko da han forsvant. Han tok også med seg en mørk genser. Håkon beskrives som en fysisk sprek mann som kan ha gått langt.

– Det er derfor mange steder å lete, men nå leter vi i blinde, sier Oksvold.


– Aktuelle steder å lete er garasjer, uthus, kjellere og andre steder hvor det er naturlig å gjemme seg.

Politiet har lett i vann, elver og bekker og svært mange andre steder.

– Om han påtreffes eller finnes ber politiet om at publikum tar kontakt med Oslo politidistrikt umiddelbart. Oslo politidistrikt er åpne for alle typer tips som kan føre til at Håkon blir funnet. Alle tips er relevante i denne saken, sier Oksvold som ber turgåere og andre om å være ekstra på vakt.

Les flere saker om Håkon:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...