ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Savnet i snart 6 uker:

Leter i blinde etter Håkon (76)

SAVNET: Håkon Olsen (76) Foto: Privat

Politiet ber turgåere være ekstra på vakt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2018 kl 12:59

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Oslo-politiet leter fortsatt etter savnede Håkon Olsen.

– Vi har lett etter 76 år gamle, demente, Håkon Olsen siden han ble borte fra Madserudhjemmet natt til lørdag 28. juli i år, sier politiførstebetjent Anders Oksvold ved Oslo politidistrikts savnetavsnitt, i en pressemelding, onsdag 5. september.

Håkon forsvant ved midnattstider nevnte dato, og siden har ingen sett ham. Den siste sikre observasjonen er på Madserudhjemmet ca. klokken 23.30.

Resultatløs leting

– Vi har siden da fått mange tips, men ingen som hittil har ført til at vi har funnet mannen, sier Oksvold.

Politiet har sammen med mange frivillige iverksatt et stort apparat med letemannskaper og hunder for å finne ham, men ikke noe har ført fram til Håkon, som nå har vært savnet i seks uker til helgen.

ANNONSE

Det er brukt store ressurser på å finne Håkon, forteller Oksvold. Det er lett i nærområdet hvor han befant seg da han ble borte, og det er lett betydelig i storområdet hvor han sist bodde – Nord- og Østmarka, Stovnerskogen, Lørenskog, Gjelleråsen, Lilloseter, Losby, Mariholtet, deler av Maridalen; turstier, hytter, skur, toaletter og andre steder hvor man kan stikke seg bort.

– Både politi, helikopter og hunder, i tillegg til frivillige letemannskaper fra Røde Kors, Norske Redningshunder, Norsk Radio Relæ Liga, NITRO-gruppa og Norsk Folkehjelp har deltatt, men letingen har vært resultatløs. Håkon Olsen er også etterlyst gjennom Facebook og media, men vi har hittil ikke fått noen ledetråder, sier politiførstebetjent Oksvold.

LES OGSÅ: Håkons sønn har tidligere kritisert sykehjemmet for manglende sikkerhet, da faren gikk ut og forsvant

Leter i blinde

Håkon er 175 cm høy, slank, ca. 60 kg, blå øyne, mørkegrått kort hår. Han er etnisk norsk. Han er i god fysisk form, med rask gange. Håkon var iført lys blå t-skjorte, lys kaki-farget shorts og lyse joggesko da han forsvant. Han tok også med seg en mørk genser. Håkon beskrives som en fysisk sprek mann som kan ha gått langt.

– Det er derfor mange steder å lete, men nå leter vi i blinde, sier Oksvold.

ANNONSE

– Aktuelle steder å lete er garasjer, uthus, kjellere og andre steder hvor det er naturlig å gjemme seg.

Politiet har lett i vann, elver og bekker og svært mange andre steder.

– Om han påtreffes eller finnes ber politiet om at publikum tar kontakt med Oslo politidistrikt umiddelbart. Oslo politidistrikt er åpne for alle typer tips som kan føre til at Håkon blir funnet. Alle tips er relevante i denne saken, sier Oksvold som ber turgåere og andre om å være ekstra på vakt.

Les flere saker om Håkon:

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE