Sagene Avis

Litt over tre meter høye «E.T.» har nok blitt voksen, og skal stå her

Aleksander Stav & Lars Skjelbreias Extra foran Skatehallen på Voldsløkka. Illusttrasjon: Stav & Skjelbreia / Oslo kommune

Den skal være imøtekommende, og med et lite smil, men ikke minst med «en dramatisk opplysning om natten». – Jeg pleier å si at vi vil gi folk kunst rett i fleisen, sier kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2019 kl 16:18

VOLDSLØKKA: – I Oslo spiller kunst en viktig rolle som landemerker i bystrøkene, det bygger identitet og er noe folk husker. Vi har Oksefontenen på Torshov, Ulvetrappa på Ila, Eventyrbrua på Grünerløkka og mange flere. Disse er alle fra sin tid, og den grønne mannen utenfor skatehallen er kunst fra vår tid. sier kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) til lokalavisa.

Hun fortsetter:

– Byrådet vil at folk skal få oppleve kunst der de er. Vi fikk nettopp en undersøkelse som viser at åtte av ti i byen er positive til kunst i våre offentlige rom, og også blant dem som sier de ikke er interessert i kunst er det god stemning for felleskunsten vår. Jeg pleier å si at vi vil gi folk kunst rett i fleisen!

– Frisk og morsom

Kunsten skal gi folk noe å prate om og noe å tenke over:

– Jeg synes jo denne skulpturen er frisk og morsom, jeg tror mange kommer å bli glad i den. Den er noe nytt, vi hadde ikke en sånn fra før. Når det lages kunst i forbindelse med bygging av kommunale bygg og uterom, settes det sammen et kunstutvalg der brukerne er representert. Utvalget velger blant flere forslag. Det er ikke min personlige smak som bestemmer, ei heller er det «kunstbyråkrater» som velger vinnerne – men en gruppe bestående av ulike folk.


Byråden peker på at Oslofolk sammen eier en veldig fin og spennende kunstsamling:

– Vi har jo Munch og Vigeland og veldig mye fint. Vi har kunst spredd på rundt 1000 adresser i byen. Når vi bygger nye bygg så følger det med kunst.

Et grønt romvesen

Extra. Illusttrasjon: Stav & Skjelbreia / Oslo kommune

Fra prosjektet om den nye skulpturen som skal stå utenfor skatehallen, laget av Stav og Skjelbreia, står det blant annet:

«Ved inngangspartiet til skatehallen står en uforventet, vennlig og imøtekommende figur. Et stort grønt romvesen med åpne armer og et lite smil, ønsker alle velkommen til Oslo Skatehall Romvesenet er tenkt 3,2 meter høy, rundt to ganger så høyt som et voksent menneske. Skulpturen blir utført i glassfiber og epoxy med et indre stålskjelett og avsluttet med en robust 2-komponent lakkering. Den har et detaljenivå som gir et realistisk utseende. Øyne blir utført i et eget glassklart materiale.»


Romvesenet skal stå på asfalten, både besøkende og forbigående blir møtt av et stort og uforventet grønt vesen, som står tilfreds med åpne armer ved inngangspartiet til Oslo Skatehall, står det videre om prosjektet. Også at bygget – som huser Oslo Skatehall – kan ligne litt på et romskip, faktisk.

Aleksander Stav & Lars Skjelbreias Extra foran Skatehallen på Voldsløkka. Illusttrasjon: Stav & Skjelbreia / Oslo kommune

EXTRA

Det står videre at romvesenet har tittel: EXTRA, og er relatert til begrepet E.T., som mange av oss sikkert husker godt fra filmen med samme navn: E.T. eller Extra-Terrestrial – utenomjordisk vesen.

Romvesenet lages ved hjelp av 3D modellen, men utformes i leire.

Meld deg på nyhetsbrev

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...